Международен ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста

holocaust_memorial_300

27 януари е обявен за Международен ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста. Тази година хиляди църкви в Европа планират да отбележат този ден със специални чествания, възпоменаващи това трагично събитие. Инициативата за тези чествания под надслов „Да се поучим от историята” е на Европейска Коалиция за Израел – организация, която активно се противопоставя на антисемитизма в рамките на Европейския съюз.

В България участието в кампанията в тази връзка се координира от партньорски екип, свързващ Европейска Коалиция за Израел, Християни Приятели на Израел и Християнски Център „Победа” в София. Нашето силно желание и молитва е местните църкви навсякъде в България да почетат този ден, отдавайки значимостта, която подобава на събитие от такъв колосален мащаб.

За тази цел сме подготвили материали, които да ви послужат с информация и идеи за различни начини, по които бихте могли да чествате Международния ден в памет на Холокоста във вашата църква. Необходимата информация във вид на брошури, поучения, снимки и видео презентации можете да прочетете и свалите на следната интернет страница: http://www.remember-holocaust.info/

Обръщаме се към вас със специална молба да се запознаете с брошурата и поучението, които прилагаме към това писмо и ако е възможно да споделите тази информация с християните във вашата общност. Ако вземете това решение, ви молим да регистрирате вашето участие на посочената интернет страница. Наш дълг е да направим всичко, което можем, за да се противопоставим на антисемитизма в днешното поколение, така че Холокостът никога да не се повтори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.