Екстремисти се насочват към вярващи

0
Екстремисти се насочват към вярващи

Екстремисти се насочват към вярващи

ИНДОНЕЗИЯ: Екстремисти се насочват към индонезийски вярващи

Съобщиха ни, че тълпи от ислямистки бойци са спирали християните да се събират в два града на остров Суматра в Индонезия.

Смята се, че ексремисти са обезпокоили християните, докато са се събирали за поклонение в кафене в село в Бинджай, на 13 мили от Медан, столицата на провинция Северна Суматра, миналия месец. Според „Morning Star News“ (MSN) бойците са били най-малко 40.

В Риау, столицата на провинция Пеканбару в южната част на Суматра, тълпа е спряла богослужението на църквата Бетел в Индонезия.

Хенрек Локра, изпълнителен секретар на бюрото за справедливост и мир на Обществото на християнските църкви, каза пред MSN, че бюрото разследва случаите.

Индонезийският президент Джоко Видодо в обръщение през януари до регионалните лидери, ги призова да не позволяват на местните споразумения да заменят конституционните гаранции за религиозна свобода.

Присъдата на християнин от Иран е намалена

Иранските християни са насърчени, че Апелативният съд в Техеран намали присъдата от 10 години затвор срещу арменско-иранския Йосиф Шахбазиан за „действия срещу националната сигурност чрез насърчаване на ционисткото християнство“ на две години затвор, но съжаляват, че съдът не успя да го оправдае.

Йосиф беше сред близо 40 арестувани като част от координирана акция на агенти на иранското разузнаване срещу домашни църкви в Техеран, Карадж и Малайер през 2020 г.

През юни 2022 г. Йосиф беше осъден на 10 години затвор. На 24 май т.г. в Апелативния съд се проведе повторен процес. Апелативният съд потвърди присъдата, но намали присъдата лишаване от свобода и отмени допълнителната присъда от две години вътрешно изгнание.

Последното семейство Мейфлауър достига САЩ

Последното 5-членно семейство от китайска църква в Шенжен (известна още като църквата Мейфлауър) пристигна безопасно в САЩ преди десет дни. Майката не успя да се качи на самолета за САЩ с други членове на църквата през април и беше блокирана в Тайланд.

ХВАЛА И МОЛИТВА:

* Молете се християните в Индонезия да могат да се покланят без намеса и инцидентите в Суматра да служат само за укрепване на църквата.

* Благодарете на Бог за намаляването на присъдата на Йосиф Шахбазиан, но се молете той да не излежи оставащите две години в затвора.

* Прославете на Бога, че последното семейство от църквата Мейфлауър стигна безопасно до САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.