Двама християни убити в Пакистан

0

Християните Якуб Масих и брат му, Харун Масих, са били застреляни и убити в окръг Окара, Пакистан на 8 октомври.

 

Според International Christian Concern (ICC), двамата братя са застреляни от група мюсюлмани заради спор за собственост, …

Двама християни убити в Пакистан

Двама християни убити в Пакистан

Двама християни убити в Пакистан
Християните Якуб Масих и брат му, Харун Масих, са били застреляни и убити в окръг Окара, Пакистан на 8 октомври.

 

Според International Christian Concern (ICC), двамата братя са застреляни от група мюсюлмани заради спор за собственост, който се превърнал в религиозен.

 

„Едно мюсюлманско семейство изпитва религиозна омраза към нас и други християни, живеещи в селото“, казва очевидец на име Индрияс Масих пред ICC.

 

„Те не харесват факта, че християните в селото се развиват и затова ни се противопоставиха да получим договор за парче земя, което да обработваме.“

 

Индрияс каза, че местната ислямска общност е недоволна, че християните са подали молба за отдаване под наем на шест акра земя за обработка. След няколко месеца възражения и спорове, местните власти са дали на християните земя под наем.

 

„В деня на инцидента петима от нас отидохме на земеделските ниви за напояване, когато тълпа от около тридесет въоръжени мъже ни нападна“, добавя Индрияс. „Атаката доведе до убийството на Якуб и Харун.

 

Индрияс каза, че членовете на ислямската група са крещели антихристиянски лозунги, когато са открили огън.

 

Първият информационен доклад за инцидента е подаден в полицията и местните християни сега се надяват нападателите да бъдат изправени пред съда за убийствата.

 

Регионалният мениджър на ICC за Южна Азия Уилям Старк заяви, че ICC е „дълбоко натъжен“ от убийствата и призова правителството да направи повече за защита на християнското малцинство в страната.

 

„Нашите мисли и молитви са насочени към семействата на убитите мъже“, казва Старк. „Ние  сме силно обезпокоени от поредния инцидент със смъртоносно насилие, мотивиран от широко разпространената нетолерантност, която съществува срещу християните в Пакистан.“

 

Той добавя: „Пакистан трябва да направи повече в борбата с екстремизма и нетолерантността, които мотивират антихристиянски инциденти като този.

 

„Никой не трябва да се третира като гражданин от втора ръка само поради вярата, която изповядва. В Пакистан обаче вярата, която изповядваш, влияе драстично върху това как се отнасяш към хората в обществото.“

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.