Репресиите в Китай са като ‘още една културна революция’

0

Нашето християнско семейство в части на централен Китай казва, че сега е ‘опасно’ да бъдеш вярващ – насред арести, екстрадиции и интензивни гонения в Хенан.

Фокусът на репресиите от страна на властите са очевидно църквите в окръг Луонинг: много са задържани и християните казват, че сега са твърде уплашени да се събират заедно. Проповядването и събирането за поклонение се казва, че са били забранени. Моля, молете се Бог да даде мъдрост на Своите хора в Луонинг за да знаят как да реагират на тази вълна от преследване.

Поводът за вълната от насилието изглежда е новият Правилник за вероизповеданията, който влезе в сила миналия месец и който се отнася до регистрирането на църковните дейности. Домашни църкви в Луонинг са със счупени прозорци и конфискувано имущество. Видеоклипа (по-долу) показва местен служител да разрушава стенопис, изобразяващ Исус в частен дом. Проповедници са били възпрепятствани да проповядват в няколко района на Луонинг. В района Шангюи, четири кръста в историческата църква Нантанг са били премахнати миналия петък: служителите също са прекъснали тока на църквата и са арестували пастирите.

‘Изглежда като още една културна революция’ – казва един вярващ от Шангюи.

  • Молете се Господ Исус да дойде със сила (Исая 40:10) в тази област на централен Китай. Помолете Го да поддържа и насърчава Своите хора там.
  • Молете се, нашето християнско семейство в Луонинг да намери нови, креативни начини за общение и да се насърчават един друг в своята вяра.
  • Молете се за радикална промяна в сърцата на длъжностните лица в Хенан: нека да видят безумието на потискането на религиозната свобода и опита да заглушат Божието слово. Прочетете повече за кампанията #Pray50.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.