Ръководител на нигерийска църква призовава за молитва

0

Ръководител на нигерийска църква призовава за молитва, докато убийствата продължават

Съобщава се, че повече от 130 християни са били убити от фулански терористи в щата Бенуе в средния пояс на Нигерия през първите няколко дни на април. През същата седмица пастор в североизточния щат Борно беше убит от ислямски екстремисти.

Брат Якубу Шуайбу от „Църквата на братята в Нигерия“ (EYN) беше убит от членове на Ислямска държава Западноафриканска провинция (ISWAP), които нахлуха в къщата му през нощта на 4 април, каза ръководителят на EYN Саламату Били. Бременната му съпруга също е простреляна и ранена.

„Моля, нека всички да се молим за възстановяването на съпругата му, за Бог да утеши цялото му семейство и за Божията църква и служителите на църквата, работещи в опасните зони на щатите Борно и Адамава“, – каза Били. „Ловът на християни, особено служители, служещи в църквата, от терористи в североизточна Нигерия продължава. Това е третият пастор на EYN, убит хладнокръвно за кратко време от тези терористи.“

ISWAP също така нападна предимно християнски села по същото време, когато пасторът е убит, – каза местният жител Жозефин Джоузеф. „По време на нападенията терористите разрушиха къщи на християни и ограбиха домовете им с хранителни продукти“, – каза тя.

В щата Бенуе фуланските бойци са убили повече от 130 християни от 2 до 10 април, каза губернаторът на щата Самуел Ортом в изявление за пресата.

„В рамките на една седмица 134 християни са били убити от бойците“, каза той. „Това, с изключение на факта, че от 23-те местни правителствени области на щата, 18 от тях са били опустошени от нападения на бойци и повечето християни в тези общински зони са разселени.“

Кампания за Нигерия

Ако не сте успели да се присъедините към онлайн събитието за стартиране на нашата кампания в Нигерия, „Из тези пепелища“, миналия месец, сега можете да го гледате на нашия YouTube канал.

По време на кампанията ще публикуваме ежеседмични молитвени видеоклипове и редовни актуализации от нашите партньори в Нигерия, които можете да изтеглите и използвате във вашата църква или домашна група. Всички наши ресурси към кампанията са достъпни на нашия уебсайт.

МОЛИТВА:

* Молете Бог да утеши всички опечалени от нападенията в щата Бенуе. Молете се и за наранените и травматизираните.

* Молете се за изцеление за съпругата на барт Якубу и за нероденото им дете.

* Продължете да се молите за край на насилието срещу християните в Нигерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.