Белег за последното време?

0

През изминалата година често ме питаха дали според мен COVID-19 е белег за последните дни.

 

Бих казал да. Сега думата пандемия не е в Библията, защото е модерна дума. Но ние откриваме думите мор и язви, споменати много пъти на страници…

Белег за последното време?

Белег за последното време?

Белег за последното време?
През изминалата година често ме питаха дали според мен COVID-19 е белег за последните дни.

 

Бих казал да. Сега думата пандемия не е в Библията, защото е модерна дума. Но ние откриваме думите мор и язви, споменати много пъти на страниците на Писанието.

 

Библията ни казва, че в последните времена ще има ужасни болести, които ще сполетят планетата. Ще има земетресения. Също така ще има войни и слухове за войни (вж. Матей 24: 4–7).

 

Но всички тези събития са част от това, което Библията нарича Голямата скръб, която ще продължи седем години. Този период започва с появата на Антихриста, популярен световен лидер и завършва с завръщането на Исус Христос.

 

Все още не сме в периода на Голямата скръб, но Исус сравнява дните, довели до Неговото завръщане, с една жена, която изпитва болки по време на раждане. Колкото по-близо е денят на раждането, толкова по-бързо ще настъпят родилните болки.

 

Тъй като виждаме как тези големи събития – земетресения, пандемии, мор, конфликти, тероризъм и т.н. се случват почти всеки ден – те са признаци на последното време. И Исус каза: „Сега, когато тези неща започнат да се случват,  вдигнете главите си, защото вашето изкупление се приближава“ (Лука 21:28).

 

Може би днес се страхувате. Може би се страхувате от отвъдното. Или може би не сте сигурни дали животът ви е в правилни отношения с Бога.

 

Ако искате Бог да ви прости греховете, ако искате да знаете, че ще отидете на небето, когато умрете, ако искате да сте сигурни, че когато Христос се върне, ще бъдете готови да се срещнете с Него, тогава имате нужда от Исус във вашия живот. Или оправяте отношенията си с Бога, или ще останете тук, когато Той дойде.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.