В цял свят през 2016 г. са убити 14 свещеници (миналата година техният брой бе 13). Изненадващо увеличение се регистрира при монахините: техните жертви, от 4 през 2015, са станали 9 през 2016. Убитите през 2016 миряни са 8, сред които трима дейци на „Каритас“, 4-ма катехисти и един семинарист.

В Латинска Америка през последните десет години (от 2005 до 2015), убитите пастирски оператори се оказват 121, от които 107 свещеници. Общият брой загинали пастирски работници по света през последните десет години възлиза на 259 души.

Самият Папа Франциск многократно е изтъквал, че насилията спрямо християните са по-многобройни днес, отколкото през първите години на църквата: счита се, че през 2016 г. са близо 90 хиляди убитите християни заради тяхната вяра. Тези цифри посочи в интервю за „Радио Ватикана“ Масимо Интровиние, директор на Центъра за проучвания на новите религиозни движения (Cesnur).

1 thought on “90 000 убити християни през 2016

  1. Гонението на християните и вярващите хора ще става все повече дявола не спи жалко,че Бог го позволява да убиват Християни и да умират малки деца и да са болни,но мисля щом стават тези неща Бог е много ядосан на хората а и края е много близко второто пришествие и Апокалипсиса чукат на вратата никой не знае кога ще стане,защото там в отвъдното е спряло времето,но по белезите който ги праща Бог то е ясно щом деца са болни и умират и щом има гонение и убиства на Християни това е края трябва много да се молим и покаем за греховете си защото после ще е късно и Бог няма да ни прости ако тук не поискаме прошка ,защото идването на Исус Христос е скоро както си работим както си почиваме и спим тогава може да дойде тоез по всяко време,а ние трянва да ме сме готови като се молим защото може да ни изненада в най неподходия момент ами това е Бъдете благослове и вярващи!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.