КИТАЙ – Домашните църкви стават мишена на нападения

0

Молим ви да подкрепите в молитва нашите братя и сестри в Китай, където изглежда местни власти налагат ограничения на домашните църкви.

Властите в южната провинция Гуандон прогониха членовете на една църква от тяхната сграда, като принудиха хазяина им да прекрати договора за наем с тях. Всички останали хазяи, с които членовете на църквата се свързаха, отказаха да дадат имуществото си под наем. Междувременно в Гуижу, също на юг, съдът се е произнесъл в полза на конфискуването на църква в местността Тонгзи. Изглежда домашната църква е изгубила своята 18-месечна съдебна битка срещу обвинението на властите, че църквата е нелегална и сградата трябва да бъде конфискувана. Църковните членове настояват, че църквата е била официално регистрирана. А в провинция Ксинджянг, в северозападната част на Китай, полицията обвини домашна църква в това, че “не е регистрирана”, а нейните членове – че извършват “незаконни дейности”. Трима членове бяха задържани за 27 дни по време на полицейска акция през ноември; след това те бяха освободени.
* Молете се тези християни да останат твърди във вярата си и Бог да ги снабди с място, където те да се събират.
* Молете се вярващите в Китай да излъчват Божията слава в общностите, в които живеят (2 Коринтяни 3:18), за да може църквата да продължава да расте.

Новини: Радостни сме да ви съобщим, че иранският презвитер Дия Азиз, който изчезна в Сирия точно преди Рождество (съобщение от 04.01), сега е в безопасност. Колегите му се страхуваха, че е бил похитен от военни в провинция Идлиб за втори път; преди това той е бил отвличан и задържан веднъж няколко дни през миналия юли. Обстоятелствата около последното му изчезване са неясни. Съд в Судан оправда нашия брат Хафез Менгисто от църква в Хартум по обвиненията срещу него за опити да предпази своята църква от разрушение през миналия юли (съобщение от 04.01). Молете Бог да закриля презвитер Хафез и да обнови силите на неговото събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.