7 индийски пастири арестувани по фалшиви обвинения

0

Властите в северния индийски щат Утар Прадеш са арестували седем пастири по време на молитвено събрание съгласно държавния закон „против смяната на вярата“. Християните са били обвинени от индуските националисти, че използват своята вяра…

7 индийски пастири арестувани по фалшиви обвинения

7 индийски пастири арестувани по фалшиви обвинения

7 индийски пастири арестувани по фалшиви обвинения
Властите в северния индийски щат Утар Прадеш са арестували седем пастири по време на молитвено събрание съгласно държавния закон „против смяната на вярата“. Християните са били обвинени от индуските националисти, че използват своята вяра като инструмент.

 

Пасторите са били арестувани по време на молитвено събрание, което провеждали в квартал Мау миналата неделя, съобщава UCA News, добавяйки, че пастирите са обвинени в „незаконно събрание“.

 

Базираната в САЩ организация International Christian Concern, която следи за преследването на християните по света, заяви през изминалия уикенд, че въпросните пастири остават в затвора.

 

„Ще подадем искове за гаранция и се надяваме, че скоро ще излязат от затвора“, каза адвокатът на пастирите Ашиш Кумар.

 

Полицията първоначално е задържала още 50 вярващи, но ги е освободила същия ден. Две католически монахини, които са били на автобусна спирка близо до молитвения дом, също са били задържани в полицейското управление за няколко часа до вечерта, съобщава UCA News.

 

„Полицията искала да задържи и сестрите монахини заедно с пастирите, но ги пуснала малко след това, а арестуваните вярващи казали, че не са част от същата молитвена група“, казва отец Ананд Матю, член на Индийското мисионерско общество.

 

Подобни арести по фалшиви обвинения са ежедневие за вярващите в Индия.

 

Източник: Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.