Хиндуистки свещеник призова към насилие над християните

0

Според The ​​Wire, индуистки свещеник от индийския щат Чхатисгарх призова за обезглавяване на християните на огромен митинг. На митинга присъстваха членове на партията Bharatiya Janata (BJP). Много християни в Чхатисгарх се опасяват, че коментарите …

Хиндуистки свещеник призова към насилие над християните
Според The ​​Wire, индуистки свещеник от индийския щат Чхатисгарх призова за обезглавяване на християните на огромен митинг. На митинга присъстваха членове на партията Bharatiya Janata (BJP). Много християни в Чхатисгарх се опасяват, че коментарите на свещеника ще предизвикат нова вълна от антихристиянско насилие в целия щат.

 

По време на митинга Свами Парматмананд призова за целенасочени убийства на християни, замесени в предполагаеми принудителни покръствания. На митинга присъстваха много членове на BJP, включително Рамвичар Нетам, Нанд Кумар Сай и Анураг Сингх Део.

 

„Обезглавете ги… тези, които искат да покръстват индуистите“, каза Парматмананд на събралите се на митинга. „Сега ще кажете, че разпространявам омраза, въпреки че съм светец. Но е важно понякога да запалите огъня. Казвам ви, всеки християнин, който дойде във вашата къща, улица, квартал, село, не му прощавайте и не го оставяйте да се измъкне.”

 

Парматмананд е виден лидер на хиндутва в Чхатисгарх и е известен със своята насилствена антималцинствена реторика. В миналото той е призовавал за убийства на лица, занимаващи се с контрабанда на крави.

 

„Убийците на крави трябва да бъдат застреляни със стъклени куршуми“, каза Парматмананд през 2017 г.

 

Митингът, озаглавен „Спрете религиозните обръщания“, беше организиран от Sarwa Sanatan Hindu Raksha Manch, коалиция от поддръжници на Hindutva в Чхатисгарх. През последните месеци политиците от BJP и лидерите на Hindutva използваха въпроса за религиозните покръствания, за да съберат политическа подкрепа и антималцинствени настроения.

 

В цяла Индия фалшивите истории за масови покръствания към християнството и исляма се използват за оправдаване на закони, ограничаващи религиозната свобода и насилието срещу малцинствата. В девет щата, в които са приети закони срещу конверсията, включително Чхатисгарх, радикалните индуистки националисти имат право да тероризират религиозните малцинства почти безнаказано.

 

Използвайки разказа, поддържан от Парматмананд и други националисти, радикалите лъжливо обвиняват жертвите си, че участват в религиозни покръствания, за да оправдаят насилието. За съжаление, тези обвинения често се приемат от местните власти.

 

Източник: Persecution ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.