Животът преди социалните медии

0

Проучването, проведено на 8-9 октомври от социолозите на SocialSphere и Harvard Джон Дела Волпе сред потребители на Facebook и Instagram, установи, че според 64 % от анкетираните „животът е бил по-добър“ преди появата на социалните медии…

Животът преди социалните медии

Животът преди социалните медии

Животът преди социалните медии
Проучването, проведено на 8-9 октомври от социолозите на SocialSphere и Harvard Джон Дела Волпе сред потребители на Facebook и Instagram, установи, че според 64 % от анкетираните „животът е бил по-добър“ преди появата на социалните медии. Това включва 53 % от потребителите на социални медии на възраст 16-27 години и 68 % от потребителите на възраст 28 и повече години.

 

В анкетата са участвали 1638 редовни потребители на Facebook.

 

Дела Волпе, директор на анкетата в Харвардския институт, казав, че е получила идеята за проучването, докато провеждала фокус група с ученици от гимназията. Дела Волпе попитала учениците какво биха променили, ако могат, за да направят живота си по-добър.

 

„Един ученик отговорил: „Върнете ни живота без Facebook, където можете просто да карате колелото си и да намерите приятели и да не се притеснявате, че ще пропуснете някои неща“, казва Дела Волпе, докато коментира резултатите от проучването.

 

Повече от една четвърт (28 %) от потребителите на социалните медии твърдят, че са „пристрастени“ към социалните медии, включително 42 % от 16-27-годишните и една четвърт (24 %) от тези на 28 години и нагоре.

 

Междувременно само 39 % от потребителите на социалните медии казват, че се чувстват „информирани“, след като са го използвали. Общо 21 % от потребителите казват, че се чувстват депресирани, докато други 21 % казват, че се чувстват самотни. Двадесет процента казват, че се чувстват тревожни, а други 20 процента казват, че чувстват, че пропускат нещо.

 

Тези негативни емоции са по-чести сред младите хора на възраст 16-27 години, при които чувството на депресия (31 процента), самотата (38 процента), тревожността (27 процента) и липсата (35 процента) са до известна степен.

 

Сред младите хора, които използват Instagram, 40 процента казват, че усещат някаква липса, след като използват платформата. Други 40 % казват, че се чувстват самотни.

 

Солидно мнозинство (65 процента) от американците казват, че подкрепят „правителствената регулация за защита на децата от социалните медийни платформи“, според проучването. 21 процента се противопоставят на такова предложение.

 

Източник: Christian Today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.