Гонените християни в бягство като Давит и Фатема се нуждаят от нашата помощ това Рождество

0

Гонените християни в бягство като Давит и Фатема се нуждаят от нашата помощ това Рождество.

През лятото на 2006 г. Давит и Фатема се радваха на раждането на второто си дете. По това време Давит служеше като пастор в Еритрея, докато Фатема активно участваше в щедро служение към тяхната църква.

Но само няколко месеца по-късно животът им се обърна с главата надолу към страдание и преследване.

През октомври 2006 г. Давит бе арестуван и изпратен в затвора заради споделянето на Евангелието. По-късно Фатема също бе арестувана, а малките им и уплашени деца са оставени на грижите на роднини. Тя бива освободена шест месеца по-късно, докато Давит остава в затвора още 11 години.

В Еритрея, когато християните бъдат освободени от затвора, те са застрашени от вероятността да бъдат арестувани отново. Ето защо много от тях са принудени да напуснат страната. Това се наложи да направи и Фатема.

През 2016 г. тя взе болезненото и опасно решение да избяга в Уганда. И въпреки че това разби сърцето й, тя трябваше да изостави децата си, защото щяха да бъдат по-защитени със семейството й.

Тя работи усилено като прислужница и чистачка в изгнание, молейки се Давит да бъде освободен, а децата й да бъдат в безопасност. И им изпращаше пари, когато имаше възможност.

Давит беше освободен през 2017 г. и прекара последните четири години в опити да събере отново разбитото си семейство. Наскоро те получиха фантастичната новина, че могат да се заселят в нова страна и да започнат наново живота си като семейство.

Най-после децата ще се съберат с майка си и баща си. Отказът да изоставят силната си християнска вяра и споделянето на Евангелието струваха на Давит и Фатема всичко, което им беше скъпо, но те не съжаляват за решението си да следват Исус.

През това Рождество ще помогнете ли на християни в бягство като Давит и Фатема да възстановят живота си в нова страна, като дадете £25 или повече на Release International?

За да дарите, натиснете тук.

Тази зима животът на еритрейските християни в бягство е изпълнен с повече страдания и лишения. Това е така, защото много от тях, които живееха в бежански лагери в Етиопия, бяха въвлечени в кървавия конфликт между враждуващите сили в Тигрей.

За щастие, много от християнските бежанци успяха да избягат от лагерите в Тигрей, когато започнаха боевете – въпреки че някои бяха пленени от еритрейската армия.

Ще помогнете ли на християните в бягство, като направите най-щедрото дарение, което можете днес?

Да, ще помогна на християните в бягство.

За да дарите, натиснете тук.

 

В Матей 25:35-36, 40 Исус казва: “Защото огладнях, и Ме нахранихте; ожаднях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.” “Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили. “

 

Заедно можем да служим на Него и на нашите гонени братя и сестри в Христос, като им помагаме в техния час на нужда.

Пожелавам на вас и вашите близки благословен Рождествен сезон,

Пол Робинсън,

СЕО, Рилийз Интернашънал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.