Гонените християни в бягство като Давит и Фатема се нуждаят от нашата помощ това Рождество

Гонените християни в бягство като Давит и Фатема се нуждаят от нашата помощ това Рождество.

През лятото на 2006 г. Давит и Фатема се радваха на раждането на второто си дете. По това време Давит служеше като пастор в Еритрея, докато Фатема активно участваше в щедро служение към тяхната църква.

Но само няколко месеца по-късно животът им се обърна с главата надолу към страдание и преследване.

През октомври 2006 г. Давит бе арестуван и изпратен в затвора заради споделянето на Евангелието. По-късно Фатема също бе арестувана, а малките им и уплашени деца са оставени на грижите на роднини. Тя бива освободена шест месеца по-късно, докато Давит остава в затвора още 11 години.

В Еритрея, когато християните бъдат освободени от затвора, те са застрашени от вероятността да бъдат арестувани отново. Ето защо много от тях са принудени да напуснат страната. Това се наложи да направи и Фатема.

През 2016 г. тя взе болезненото и опасно решение да избяга в Уганда. И въпреки че това разби сърцето й, тя трябваше да изостави децата си, защото щяха да бъдат по-защитени със семейството й.

Тя работи усилено като прислужница и чистачка в изгнание, молейки се Давит да бъде освободен, а децата й да бъдат в безопасност. И им изпращаше пари, когато имаше възможност.

Давит беше освободен през 2017 г. и прекара последните четири години в опити да събере отново разбитото си семейство. Наскоро те получиха фантастичната новина, че могат да се заселят в нова страна и да започнат наново живота си като семейство.

Най-после децата ще се съберат с майка си и баща си. Отказът да изоставят силната си християнска вяра и споделянето на Евангелието струваха на Давит и Фатема всичко, което им беше скъпо, но те не съжаляват за решението си да следват Исус.

През това Рождество ще помогнете ли на християни в бягство като Давит и Фатема да възстановят живота си в нова страна, като дадете £25 или повече на Release International?

За да дарите, натиснете тук.

Тази зима животът на еритрейските християни в бягство е изпълнен с повече страдания и лишения. Това е така, защото много от тях, които живееха в бежански лагери в Етиопия, бяха въвлечени в кървавия конфликт между враждуващите сили в Тигрей.

За щастие, много от християнските бежанци успяха да избягат от лагерите в Тигрей, когато започнаха боевете – въпреки че някои бяха пленени от еритрейската армия.

Ще помогнете ли на християните в бягство, като направите най-щедрото дарение, което можете днес?

Да, ще помогна на християните в бягство.

За да дарите, натиснете тук.

 

В Матей 25:35-36, 40 Исус казва: “Защото огладнях, и Ме нахранихте; ожаднях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.” “Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили. “

 

Заедно можем да служим на Него и на нашите гонени братя и сестри в Христос, като им помагаме в техния час на нужда.

Пожелавам на вас и вашите близки благословен Рождествен сезон,

Пол Робинсън,

СЕО, Рилийз Интернашънал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.