Затворенa в Танзания

1
Затворенa в Танзания

Затворенa в Танзания

Затворенa в Танзания

Местоположение: Африка

Население: 46,912,768 (юли 2012)

Религии (%): Континенталната част: мюсюлмани (35), християни (30), местни вярвания (35); Занзибар: мюсюлмани (99), други (1)

Президент: Джакая Киквете

Форма на управление: Република

Макар че Танзания не присъства в списъка на Гласът на мъчениците на враждебните или ограничаващи вярата страни, християните в страната понякога се изправят пред преследване заради тяхната вяра. По-специално, християните живеещи на остров Занзибар понасят опожаряване на църквите и домовете им, арести и други форми на противопоставяне.

Можете да окуражите следната затворена за вярата си християнка в Танзания:

Ева Абдулах

Ева Абдулах, 17 годишна, приема Христос в живота си преди 3 години, макар че е израснала като мюсюлманка. След нейното обръщение, родителите й се отричат от нея. Екстремистка групировка в нейния град Багамойо се опитва да я убеди да се отрече от новата й християнска вяра. Когато тя отказва, фалшиво я обвиняват в уриниране върху Корана. Ева е арестувана и пратена в затвор, като много християнски лидери се страхуват да се заемат със защитата й, поради доминирането на мюсюлманите в областта. След нейния процес на 23 юли, съдията, за когото се твърди, че е подкупен от ислямистките екстремисти които я обвиняват, осъжда Ева на 2 години затвор.

Prison address:

Eva Abdullah

P.O. Box 92

Bagamoyo, Pwani

Tanzania

1 thought on “Затворенa в Танзания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.