Всъщност пастирите са овце

0

Последните 2 години, белязани от епидемия, бяха много разрушителни. Те засегнаха много неща. Не само причиниха болка и смърт, но и оказаха влияние върху нашето психическо, емоционално и духовно здраве. Зная, че много пастири в Обединеното кралство, …

Всъщност пастирите са овце

Всъщност пастирите са овце

Всъщност пастирите са овце
Последните 2 години, белязани от епидемия, бяха много разрушителни. Те засегнаха много неща. Не само причиниха болка и смърт, но и оказаха влияние върху нашето психическо, емоционално и духовно здраве. Зная, че много пастири в Обединеното кралство, станаха жертва на депресия. Те бяха заставени да служат в НОВА ситуация, за която никой от нас не беше подготвен. Всички удобства, с които бяха свикнали и знаеха как да се справят, като проповядване и подготовка на богослужения и молитвени събрания и служби – им бяха отнети, заедно с възможността да вършат пастирската работа, свързана с посещение на вярващи и невярващи.

 

Всичко гореизброено накара пастирите и църковните служители отново да открият кои са в Христос. Те трябваше да преоткрият това, което НАИСТИНА има значение за БОГА. Трябваше да си припомнят на какво се основава НАИСТИНА вярата им – на тяхната работа, тяхната пастирска роля – или на любовта, която Бог има към тях? Трябваше да признаят пред себе си, че те не са просто пастири/овчари, а че са и ОВЦЕ на Божието пасище. Трябваше за пореден път да осъзнаят, че Бог ги обича, не защото са пастири, а защото са ОВЦЕ.

 

Скъпи пастири, спрете и почувствайте любовта на Великия пастир на овцете към ВАС лично. Не заради вашата работа или вашето служение, но тъй като Той ви обича, като едно от Неговите агнета. Той умря за вас! Той проля скъпоценната Си кръв за вас! Вие сте специални за Него! Той е верен и ви обича с вечна любов. Той ви казва: Аз давам живота Си за тези овце.

 

Той ви познава, както познава Отца и Отец познава Него. Той ТЕ познава лично. Той познава сърцето ти. Не е нужно да Му се доказваш. Той вече те обича повече, отколкото можеш да си представиш. Той не те сравнява с никого другиго. Когато те гледа, Той вижда Своя възлюбен Син Исус, защото си облечен в Неговите бели дрехи на правда.

 

Великият овчар на овцете е добър пастир. Той няма да загуби нито едно от Своите агнета, и дори и да се отклонят, Той ще ги намери. И той ще намери ПОВЕЧЕ овце, ще ги обича и ще се грижи за тях. Той създава ЕДНО стадо от роми, българи, турци, гърци, шотландци, и ирландци и англичани, всички едно в Исус, но всички различни и се радват заедно по различни начини. Това не е ли истинско чудо?!

 

Но днес посланието е специално за пастирите:

 

Овчарят идва, за да те търси лично, по име. 99-те са в безопасност, Той се грижи добре за тях. Но Той те е намерил и иска да прекарва време с ТЕБ. Днес всеки един от вас, скъпи пастири и църковни слижители, сте ЕДНАТА овца – не толкова "изгубената" овца – а овцата, която Исус, Великият Пастир, е решил да отиде да потърси, за да прекара време с нея.

 

В евангелието от свети Йоан Богослов 10:27-28 четем:

 

"Моите овце слушате гласа ми. Аз ги познавам и те Ме следват. Аз им давам вечен живот. Те никога няма да умрат и никой не може да ги грабне от ръката Ми.

 

Вземете насърчение от тези последни 2 стиха. Живеем в трудни времена. Може би най-трудните времена от много години. Но вие сте преминали и преживели и по-трудни времена. И Пастирът тогава се е грижел за стадото. И след 40 години атеистично преследване от държавата, преди 1989 г., църквата беше СИЛНА, но малка, и Бог работеше. Той работи и СЕГА.

 

През последните няколко години преживяхме разтърсване и то не е приключило. Всичко, което човекът е сътворил благодарение на своя гений, е разклатено и много неща, създадени от човека, са разрушени. Но нещата, които Бог е създал, ще оцелеят.

 

Скъпи пастири, вашите дела, извършени за Бога, ще преживеят огъня и земетресението и това, което Бог е направил чрез вас, ще има вечна стойност. В тези времена отново, както и в други периоди на страдание, язви се изливат от 7-те чаши на Божия гняв, за които четем в Откровение16 -17-18. Толкова много от тези чаши на гнева са като днешните язви, заради пандемията, заради промените в климата, заради замърсяването на моретата и реките, заради войните и слуховете за войни, заради икономическия колапс. Те са се случвали преди и може би ще се случат отново.

 

Може би това не е краят, но може би е. Ние не знаем и не е нужно да знаем. Само Отец знае деня и часа. Но след като тези ужасни неща се случиха, независимо дали това са последните времена или не, има добри новини в Откровение 19:6:

 

После чух нещо, което приличаше на гласа на огромни тълпи. То звучеше като грохот на мощен водопад, като тътен от силни гръмотевици:

„Алилуя! Нашият Господ, Богът Всемогъщ, започна да царува! Да се радваме и веселим, и прославяме Бога, защото дойде време за сватбата на Агнето и невестата Му вече се е приготвила. Дадоха ѝ да облече фин лен, чист и блестящ.“ (Финият лен представлява праведните дела на Божиите святи хора.) Тогава ангелът ми каза: „Запиши: Благословени са поканените на сватбеното празненство на Агнето“. И после ми каза: „Това са истинските думи на Бога.“

 

Стадото на Господ Исус Христос е в БЕЗОПАСНОСТ, защото има Добър Пастир. Той се грижи за всички овце, обича ги, даде живота Си за тях, няма да ги остави да загинат.

 

Но това включва и ВАС, скъпи пастири, защото и вие сте Овце на Великия Пастир.

 

Моля ви, никога не забравяйте това!

 

П-р д-р Робърт Джонсън е шотландец, който работи и служи в Англия. Той приема Христос, когато е на 17 г. и оттогава има желание да служи на Бога. Завършва ветеринарна медицина и работи като ветеринарен хирург в продължение на 18 години, но усеща призвание да се посвети в пастирско служение, което го отвежда в библейския колеж "Спърдън". След като завършва своето богословско образование Робърт служи като пастир в продължение на 24 г. в Кент и Дорсет, Англия. Вече е пенсиониран пастир, но продължава да служи на Бога с дарбите си в Бристол, Англия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.