Ужасени от молитва

0

„А вие се молете така: „Отче наш, Който си на небесата. Да се свети Твоето име““ (Матей 6:9).

 

Господнята молитва ни учи да осъзнаваме своята огромна нищета и поквара пред Бога. С други думи, ако се замислите на…

Ужасени от молитва

Ужасени от молитва

Ужасени от молитва
„А вие се молете така: „Отче наш, Който си на небесата. Да се свети Твоето име““ (Матей 6:9).

 

Господнята молитва ни учи да осъзнаваме своята огромна нищета и поквара пред Бога. С други думи, ако се замислите над какво се молите, скоро ще осъзнаете, че богохулствате. Ще се ужасите от собствените си молитви. Понеже вие със сигурност не освещавате Божието име, а който не освещава Божието име, той го опозорява. Освен това да опозоряваме Божието име  е сериозен грях и ако Бог реши да ви съди, вие заслужавате да бъдете наказани с вечния огън.

 

Накъде тогава ще се обърнете? Собствената ви молитва ви осъжда и работи против вас. Тя ви обвинява и осъжда. Вие сте хванати, уловени сте тук. Кой ще ви помогне?

 

След като се покаете сериозно и се смирите, признавайки нещастното място, на което се намирате, тогава ще дойде утешително учение, което ще ви привдигне отново. Господнята молитва ни учи да не се отчайваме, а да молим Бог да ни покаже Неговата доброта и да ни даде помощ.

 

Трябва твърдо да вярвате, че Той ще ви чуе, понеже Той ви е научил да се молите по този начин. Резултатът от вашата молитва ще бъде, че Бог няма да използва греховете ви против вас или да се отнесе с вас сурово. Бог одобрява само хората, които сериозно изповядват, че са опозорили името Му и искрено желаят то да бъде прославяно винаги. Но не е възможно за хората да се спасят, ако уповават на своята съвест и не смятат, че са опозорили Божието име.

 

Това показва, че тези хора все още са прекалено уверени, сигурни, арогантни и непочтителни. Те не са тези, на които Бог говори в Матей: „Елате при Мен вие, които се трудите и сте обременени и Аз ще ви успокоя“ (Матей 11:28). Те не разбират Господнята молитва и не знаят какво се молят.

 

Превод: Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.