УЗБЕКИСТАН – Полицията попречи на християнки да нахранят децата си

0

Молете се за група християни в узбекската столица Ташкент, които бяха арестувани и изтезавани, след като полицаи нахлуха по време на събранието им в частен дом. Те бяха задържани в продължение на 9 часа. Сред тях имаше няколко кърмачки, на които беше попречено да нахранят децата си, докато не подпишат показания срещу домакина си, Сарвар Жулюев.

Докато бяха задържани миналия месец, на трима от християните бяха удряни плесници, а друг бе удрян и ритан в главата и корема. Те всички бяха лишени от достъп до вода и тоалетна. 12-те възрастни и някои от по-големите деца, задържани с тях, бяха принудени да подпишат показания срещу Жулюев, в които се твърди, че ги е „поучавал на вярата в Исус Христос”. Освен това, полицията е конфискувала християнска литература, пари и лични принадлежности. Членовете на църквата по-късно са били обвинени и глобени за „административни нарушения”, свързани с религиозни материали и учение.

Нападението очевидно е предизвикано от директор, който докладвал, че двама от учениците му споделят християнската си вяра с други деца. Полицията е разпитала двамата ученици за връзката им с църквата. Местните християни казват, че двамата са действали по собствена инициатива.

* Молете се Бог да закриля и укрепва всички арестувани християни в Ташкент.

* Молете се децата, заловени при нападението, да познаят Божия мир.

* Молете се узбекските власти да предприемат решителни действия, за да гарантират, че служителите на закона уважават и отстояват религиозните права на всички граждани.

Новини: Благодарете на Бог, че наскоро бяха освободени 10 християни, които бяха сред над 230-те пленени през февруари от екстремистите на Ислямска държава (ИД) в сирийското губернаторство Хасака (съобщение от 25.02). Петимата мъже и петте жени бяха освободени на 24.11; преди това, на 9.11, бяха освободени още 37 души. Освобождението им е следствие на дългомесечни преговори на църковните представители. Около 158 от отвлечените в Хасака все още са в неизвестност, същото се отнася и за много от християните, отвлечени от ИД в Ал-Карятин през август (съобщение от 18.08). Продължавайте да се молите за освобождението на тези, които все още са отвлечени, и за това да има мир в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.