Християни в Индия – пребити и след това със забрана да се събират

28

Християните в източна Индия били пребити и наругани и вместо да получат правосъдие, им била дадена заповед да спрат да се покланят на Бога.

Жени хиндуисти нахлули в църковната сграда при Самуил Карже в Одиша, измъкнали от присъстващите 12 християни и ги предали на тълпа от 300 човека. Тълпата ги била с пръчки, ритала ги и ги обиждала. Полицията решила проблема, като закрила църквата. Молим ви, молете се за справедливост към нашите братя и сестри в село Абасинг.

24-годишният християнин Раджата претърпял сериозни вътрешни наранявания и все още получава болнично лечение. Жертвите включват 13-годишната Мадхусмита, която е удряна в стомаха. Библиите и книжките на християните били иззети.

Полицията арестувала 25 хиндуисти и пет ранени християни. Всички били освободени след като полицията и хиндуистите постигнали „споразумение“ – забрана на църковните събирания. Четирима от задържаните християни били подлагани на насилие, за да подпишат този документ, въпреки че това не е необходимо. Съгласно „споразумението“ на християните е позволено да се покланят само в собствените си домове. Християнските „събития“ могат да се провеждат само с предварително разрешение от полицията. Всяко допълнително безпокойство ще бъде разгледано от местната полиция, а не от съдилищата.

„В Абасинг не е имало събирания след нападението на 18 юни.“ – казва Самуел, презвитер на църквата. „Не мога да ви кажа колко пресъхнали и безплодни се чувстваме.“ – казва той. „Сърцата ни копнеят да се молят и да се покланят заедно.“

* Издигнете в молитва нашия брат Самуил и вярващите с него в Абасинг. Помолете Бог да ги утеши, защити и укрепи.
* Молете се Бог да докосне сърцата на отделните полицейски служители в района на Абасинг и да ги изобличи за необходимостта от поддържане на религиозна свобода.
* Продължете да се молите за премиера Нарендра Моди и неговото правителство – да предприемат решителни действия за премахване на нарастващата нетолерантност и преследване. Наблюдава се рязко нарастване на нападенията над християни, тъй като хиндуистките националисти засилиха влиянието си при изборите през март.

28 thoughts on “Християни в Индия – пребити и след това със забрана да се събират

  1. Tezi koitosme v ot bg oste nensme vidyali nikakvo zlo za boga viste nasti bratya kakvo teglyat za nasiat bog ucastvat v stradanieto na isusa milost Tate za tvoite detca koito na istina sa rodeni it duxati

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.