КЕНИЯ – Християнин бяга от роднините си мюсюлмани

0

Молете се за един наш брат в Христос от Кения, който трябваше да напусне семейството си и да избяга от дома си от страх да не бъде убит.
Хасан Али разказва, че сватовете му са били част от групата мъже, въоръжени с ножове, които в началото на този месец дошли пред дома му в Уиту, окр. Ламу, и настоявали да го видят. Успял да избяга през прозореца, когато чул посетителите да разпитват жена му за вярата й.
Съпругата му и двете им деца (на 4 и 7 години) са били отведени обратно да живеят с нейните роднини. Има информация, че родителите й настояват децата да посещават мадраса (ислямско училище). Хасан е възпитан като мюсюлманин, но е станал християнин преди около 10 месеца. Той смята, че мюсюлманите може би са забелязали, че вече не посещава местната джамия. Междувременно, на 30 октомври (2 седмици преди тези събития) ислямски екстремисти са подпалили 2 църковни сгради в Тирибе (близо до гр. Момбаса). Презвитер Мутуку разказва, че църквата му вече се събира в шатра. Презвитер от другата църква твърди, че повечето от членовете й са я напуснали, а останалите са принудени да се събират на открито, под полицейска охрана, но се борят с проливни дъждове и наводнения.

  • Молете се Хасан да се събере отново със семейството си и да може свободно да изповядва вярата си.
  • Подкрепете Хасан в молитвите му за неговата съпруга и за това вярата й в Христос да устои въпреки натиска на роднините й да се отрече от вярата си.
  • Молете се за християните от двете църкви в Тирибе. Молете се Бог да промисли за нови помещения, в които да се събират, и да ги благослови с нови членове и плодотворни служения.

Новини: Молете се за нашите братя и сестри в пров. Жеджянг (Китай), където властите са изпратили известие до одобрена от правителството църква в Уенжу, че ще бъде разрушена. Събарянето на сградата бе планирано за 16 ноември, но според сведенията още не е извършено. Има информация, че заплахи за разрушаване са отправяни към църквата вече повече от година. Адвокатът от Пекин Жанг Кай, който представя църквата в съда, през август беше арестуван в сградата на църквата. Местонахождението му все още е неизвестно (съобщение от 26.10).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.