Църквата в Индия се подготвя за повече насилие, тъй като се задават избори

0

Досега през тази година имаше рязко засилване на нападенията срещу християните в Индия и мнозина се опасяват, че нещата могат да се влошат със задаващите се на хоризонта избори. В първите два месеца на 2019 г. са регистрирани 77 случая на омраза и насилие срещу християни, в сравнение с 49 случая спрямо същия период на миналата година, твърди Комисията за религиозна свобода на Евангелското дружество на Индия (RLC-EFI). Това включва две убийства от маоистки екстремисти миналия месец, една в Одиша и една в Чхатисгарх. Християните се опасяват, че насилието може да се увеличи сега, след като изборите са започнали на 11 април.

Молим ви, молете се за мир и защита за индийските християни.
В много случаи християните биват преследвани от онези, които трябва да защитават правата им. Съобщава се, че в Тамил Наду полицията се е присъединила към хиндусите, които забранявали на nристияни да се срещат за поклонение, минавайки от врата на врата. Презвитер в Утар Прадеш Синдху Бхарти бил пребит до безсъзнание от полицията, след като го арестували, заедно с още петима членове на църквата по време на неделното им събиране. Всичките шест християни били обвинени в „намерения за обида на религиозни чувства“, осквернявайки място за поклонение и бунтове. Миналата година RLC-EFI документира 325 инцидента срещу християни в Индия – 40% от нападенията се случват в Утар Прадеш.

* Мол
им ви, молете се за мир и закрила за Божия народ в Индия. Молете се Бог да възобнови в тях твърд дух (Псалм 51:10).
* Молете се новото правителство, избрано тази пролет, да предприеме решителни действия за поддържане на религиозната свобода за всички индийски граждани.
* Прославете на Бога за вярата на нашето християнско семейство в Индия. Много църкви продължават да разпространяват евангелието, въпреки предупрежденията и заплахите. Молете се Божието слово да докосне сърцата на преследвачите.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за нашето китайско семейство в Ченгду, Сичуан, където служителите продължават да преследват членове на местна църква. Лиу и Син, които са съпруг и съпруга, са били бити и измъчвани от местната полиция на 2 март – и когато се върнали в апартамента си, им било казано, че са били изгонени. Длъжностни лица от Ченгду оказват натиск върху няколко наемодатели да изгонят християнски наематели, включително семейството на презвитер на църквата, Су Бингсен, който е задържан от декември.

Нека държим нашата пакистанска сестра
Ася Биби в нашите молитви. Партньорите ни, съобщават, че здравето на Ася е стабилно. Нейната дъщеря Ейшам заяви пред британските медии, че призовава пакистанския премиер да позволи на майка й да напусне страната. Длъжностни лица все още блокират депортирането на Ася от Пакистан, въпреки че нейното оправдаване е потвърдено. Семейството й вече е в Канада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.