Църква изпепелена до основи в САЩ

0

Масивен пожар изпепели до основи голяма част от християнски център във Флорънс Тауншип, Ню Джърси, в понеделник вечер (20 март). Повече от 150 пожарникари се бориха с огъня в църквата "Асамблеи на Бога" с 1000 членове , която отвори врати …

Църква изпепелена до основи в САЩ

Църква изпепелена до основи в САЩ

Църква изпепелена до основи в САЩ
Масивен пожар изпепели до основи голяма част от християнски център във Флорънс Тауншип, Ню Джърси, в понеделник вечер (20 март). Повече от 150 пожарникари се бориха с огъня в църквата "Асамблеи на Бога" с 1000 членове , която отвори врати преди почти 50 години. Разследващите все още се опитват да установят причината за пожара. Не се съобщава за пострадали.

 

Членовете на църквата, които се събраха на мястото, наблюдаваха как покривът се срутва и димът изпълва небето. Те споделиха своята скръб, както и решимостта да продължат да прославят Бога въпреки загубата.

 

„Това е опустошителна загуба“, каза старши пастор Ръсел Ходжинс пред репортери. „Църквата не е тухли и хоросан, църквата всъщност е общността на вярващите“, добави той. „Бог ще ни помогне в това и вярвам, че църквата ще бъде по-силна от всякога.“

 

Кампусът с няколко сгради включва Life Center Academy, частно училище с около 300 ученици от предучилищна възраст до 12 клас. Директорът, който се намирал в училището в понеделник вечерта, предупредил пастор Ходжинс, след като видял дим близо до покрива на църковната сграда. Случаен минувач и няколко деца, играещи баскетбол в задната част на църквата, също съобщили за пожара на служителите.

 

В социалните медии вярващите споделиха спомени от богослужението в църквата и решиха да я възстановят. Въпреки че нейното църковно семейство е „опустошено“, Ребека Гонзалес-Назарио написа във ФБ: „Знаем, че нашият Бог работи, готов да направи красота от пепелта. Нищо не се губи в ръцете на Бога. Той ще възстанови и направи всичко ново!”

 

Източник: Church Leaders

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.