Осем убити по време на терористично нападение върху села в Чибок

11

Молим ви, молете се за нашето християнско семейство в Чибок, северна Нигерия, след като ислямските екстремисти от Боко Харам, атакуваха отново тази седмица.

boko_haramВ понеделник терористите завзеха три села близо до град Чибок в щата Борно. Съобщено е за поне осем убити, включително и старейшина на селото. Нападателите са вдигнали знамената си над тези села. Помолете Бог да утеши и защити Своят народ в Чибок. Много от семействата в района все още очакат с мъка някакво известие за повечето от 200 момичета, които бяха отвлечени от християнско училище в град Чибок през април 2014 г.

Макар и едно момиче да бе спасено през месец май, почти всичките останали, отвлечени от Боко Харам, остават в неизвестност. Президентът на Нигерия, Мухамаду Бухари, е призовал ООН към посредничество с военните. Бухари каза, че е готов да уреди размяна, освобождавайки екстремисти от затвора в замяна свободата на момичетата.

  • Молим ви, молете се Бог да утеши и изцери всички ранени и лишени от близките си по време на атаката в понеделник.
  • Молете се за незабавното освобождаване на момичетата отвлечени от Чибок. Молете се те да познаят Божието присъствие, Неговата любов и изцерителна сила.
  • Молете се за мъдрост на президент Бухари и Нигерийското правителство, докато те работят над освобождаването на момичетата от Чибок и победата над Боко Харам. Молете се Бог да им даде смелост и решителност да се справят с тази терористична заплаха.

НОВИНИ: Судан. Молим ви, продължавайте да се молите за тримата суданци и единият чех, християни, срещу които има съдебно дело в Хартум със сериозни обвинения, можещи да станат причина за смъртна присъда. В понеделник Хасан Тоур (Hassan Taour) и Коуа Шеймал (Kowa Shamaal), Абдулемен Абдумола (Abdulmonem Abdumawla) и Петр Джейсък (Petr Jasek) отново бяха в съда, за да чуят още „доказателства” от прокуратурата. Тяхното дело бе отложено за 17 октомври. Мъжете са обвинени в осигуряване подкрепа на антиправителствени бунтовници: техните семейства вярват, че са гонени, просто защото са християни.
Молим ви, молете се за здравето на брат Хасан – има информация, че страда от язви.

ПРЕДПРИЕМЕТЕ ДЕЙСТВИЕ: Можете да помогнете на четиримата християни и като подпишете тази онлайн петиция (http://www.csw.org.uk/setthemfree), призоваваща Суданското посолство да поиска от правителството си тяхното освобождаване.

Турция. Вчера съобщихме, че семействата на тримата християни, брутално убити в Малатия преди девет години, са получили частична справедливост. Макар и да са били осъдени, на обвиняемите им е било позволено да останат на свобода, защото планирали да обжалват. Да благодарим на Бог, че през последната вечер петимата убийци са били арестувани, поради опасения, че ще напуснат страната.

11 thoughts on “Осем убити по време на терористично нападение върху села в Чибок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.