РУСИЯ – Протестантска църква беше нападната

0

Молете се за нашите братя и сестри в църква в Русия, която беше нападната от въоръжени мъже.

Нападателите нахлуха в църква в гр. Александров по време на репетиция на хвалението. Въоръжени с нож, мъжете нападнаха двама християни и обиждаха и заплашваха останалите присъстващи. Освен това те настояваха да получат пълен списък с имената на всички църковни членове. Членовете на църквата подозират, че мъжете са националисти, нетолерантни към неправославните църкви, и предупреждават за „опасна тенденция” към верска нетърпимост в Русия. Църквата им, която е на около 120 км североизточно от Москва, е част от движение, което е официално регистрирано както във Владимирска област, така и на национално равнище.

* Молете се Бог да утеши всички, които са присъствали по време на нападението в църквата, сред които са и няколко младежи.

* Молете се членовете на църквата да бъдат известни с любовта и състраданието си и да достигнат с благовестието по-широката общественост.

* Молете се руските власти да се противопоставят на нетолерантността и да отстояват свободата на вероизповеданието на всички граждани.

Отговорена молитва: С радост ви съобщаваме, че в Индия една християнка и семейството й бяха освободени след обжалване, благодарение на проект за правна помощ на Release. През март 2013 г. Перуманда Йесу Раджям, съпругът й Прасад и синът им Упендра бяха осъдени за нападение. Техен съсед, който не е одобрявал църковните им дейности, им е отправил лъжливи обвинения, че са го нападнали. След дълъг процес на обжалване, по време на който семейството беше подкрепено от партньори на Release, на 13.01 обвинението беше свалено. Молете се за Божията закрила и благословение над Перуманда и семейството й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.