СУДАН – Гоненията над християните продължават

0

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

От правителството на Судан са обещали, че ще се въведе по-строга форма на Шериата (мюсюлманския закон), а вероотстъпничеството(напускането на исляма) да се наказва със смърт. Много църкви са изправени пред преследвания, включително и закриване.

  • Молете се за християните в Судан.
  • Mолете се правителството на Судан да спре бомбардировките над цивилни в Южен Кордофан. От правителството заявяват, че мишена на нападенията са бунтовници в планините Нуба, но християните вярват, че целта е от областта да бъдат изгонени християните и тези, които не са араби.
  • Молете се за презвитер Адам от суданската провинция Западен Дарфур, който се е обърнал от исляма. Ислямистите в Южен Судан са заплашили да го убият, ако той продължава да евангелизира мюсюлманите в Ауейл. Молете се Бог да благослови Адам и неговата църква, която е съставена главно от бивши мюсюлмани.
  • Молете се за 18-годишния християнин Куку от Судан, чието решение да следва Христос е причина останалите от семейството му (които са мюсюлмани) да го отхвърлят. Той е повярвал след като е избягал със семейството си в Южен Судан, за да избегнат конфликта в Южен Кордофан. За Куку сега се грижи едно християнско семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.