Стотици жертви на странен култ в Кения

0

Кенийската полиция продължава издирването както на тела, така и на изчезнали хора в гора в източната част на страната след смъртта на над 100 последователи на лидер на християнски култ, която е описана като „трагедия, по-лоша от терористична а…

Стотици жертви на странен култ в Кения

Стотици жертви на странен култ в Кения

Стотици жертви на странен култ в Кения
Кенийската полиция продължава издирването както на тела, така и на изчезнали хора в гора в източната част на страната след смъртта на над 100 последователи на лидер на християнски култ, която е описана като „трагедия, по-лоша от терористична атака“…

 

В тази връзка Пол Макензи Нтенге, бивш шофьор на такси, и шестима други бяха изправени пред съда в Малинди по обвинения в убийство, радикализация и заплаха за обществената безопасност. Той е обвинен, че насърчавал последователите си да гладуват до смърт. Макензи отрича да е извършил престъпление.

 

Въпреки че са били освободени със заповед на съдията, всичките 7 заподозрени веднага са били арестувани отново. Очаква се те да бъдат съдени в друг съд по обвинения, включващи тероризъм.

 

„Беше много трудна седмица за нас в Кения“, коментира д-р Мери Кихуха, преподавател в Панафриканския християнски университет. Тя казва следното по повод на убийствата: „Беше неочаквано да получим толкова лоши новини от църква, която се нарича Good News International Church.“

 

„Към днешна дата 110 тела бяха ексхумирани от масовите гробове, а 350 все още са в неизвестност. Много сме шокирани”, добави тя.

 

„Имало е случаи, когато хора са били експлоатирани по други начини, може би финансово, икономически, но това са хора, които плащат ужасна цена, хора, които губят живота си. Това е трагедия, по-лошо е от терористична атака“, продължава тя.

 

Телата са намерени в масов гроб близо до Шакахола. Аутопсиите показват, че някои са умрели от глад, други от задушаване и удушаване.

 

Д-р Мери Кихуха коментира: „Хората задават много трудни въпроси. Питат какво става тук. Какво кара хората да повярват толкова много в един човек, че да са готови да се откажат от живота си? Имал ли е свръхестествени сили? Или каква власт е имал върху тези хора? Защото кенийците вярват в църквата, кенийците вярват в свещениците, кенийците вярват в Библията. Така че това е момент на изпит за всички нас. Това е момент на съмнение. Това е момент на вяра и съмнение”, завършва тя.

 

Разследването продължава.

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.