Ирански лидери на домашни църкви повторно осъдени

0

Наши сътрудници споделят, че ирански християни искат да се молим за ирански ръководител на домашна църка и член на неговата църква, чиито присъди са потвърдени. Лидерът на иранска домашна църква  Сахеб Фадей и 37-годишната Фатиме Бахтери са получили известие за осъждането им на затвор съответно за 18 месеца и 12 месеца. Освен това Сахеб е осъден на две години вътрешно изгнание – наказание, често давано на политически затворници в Иран.

Двамата са осъдени за „разпространяване на пропаганда срещу режима“.

Сахеб и Фатиме са арестувани в домашна църква в Ращ на 25 май 2017 г. Повече от година по-късно, през септември 2018 г. – след съдебно заседание по-рано през месеца – техният адвокат им казва, че всеки един от тях е признат за виновен. Съобщава се, че по време на изслушването един съдия е поискал всеки от тях да се отрече от своята християнска вяра. Те бързо отказали да направят това.

По-рано тази година през януари, след обжалването на присъдите, те са потвърдени за лидера на домашната църква и другия член на църквата; Те научили за присъдите си на 18 май.

Сахеб вече изтърпява още една присъда в затвора Евин в Техеран (известен като иранската „фабрика за изтезания“), заедно с пасторите Юсеф Надаркани, Мохамедреза Омиди и Язер Мосибзаде. Всеки лидер на иранска домашна църква излежава 10-годишна присъда за „пропагандиране на домашни църкви и популяризиране на ционисткото християнство”, която влиза в сила след изслушване на 14 юни 2017 г. Тази нова присъда е в допълнение към тази, която той вече излежава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.