Спрян е строеж на християнско училище в Индонезия

0

Жители мюсюлмани препятстват изграждането на християнско училище в град Парепаре, Южен Сулавеси, Индонезия. Местните жители настояват за спиране на строителството, твърдейки, че училището няма правилното разрешително. Строителството е спряно, въпрек…

Спрян е строеж на християнско училище в Индонезия

Спрян е строеж на християнско училище в Индонезия

Спрян е строеж на християнско училище в Индонезия
Жители мюсюлмани препятстват изграждането на християнско училище в град Парепаре, Южен Сулавеси, Индонезия. Местните жители настояват за спиране на строителството, твърдейки, че училището няма правилното разрешително. Строителството е спряно, въпреки че училището „Гамалиил“ е получило необходимото разрешение за строеж от регионалното правителство.

 

Това действие е мотивирано от възраженията на жителите срещу изграждането на християнско училище в мюсюлмански квартал.

 

Председателят на Фондация за християнско образование Джуанда Алфонсиус казва, че разрешението за изграждане на християнското училище "Гамалиил" е получено от регионалното правителство на град Парепаре през юли 2023 г. Междувременно земята за сградата принадлежи на църквата, която след това е решила да се преустрои в училище.

 

Адвокатът на фондация "Гамалиил", Рахмат С. Лулунг, подчертава, че християнското училище "Гамалиил" не е училище специално за християнски деца. Според него това училище е отворено за обществеността, защото се фокусира върху обучението на всички местни деца.

 

С предстоящите национални избори през февруари 2024 г. този случай отново подчертава продължаващите несправедливости, пред които са изправени християнските общности, когато се събират за съвместно богослужение и строят нови училища или църкви. Тази нетолерантност нараства към християните в Индонезия.

 

Молим ви, молете се случаи на нетолерантност като този да не се разпространят в Индонезия и се молете сегашното и новото правителство да са по-толерантни към религиозните свободи и многообразието в страната.

 

International Christian Concern

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.