Родени ли сте свише?

0

"Истина, истина ти казвам, ако не се роди някой от вода и дух, не може да влезе в Божието царство" Йоан 3:5

 

Отговорът на въпроса, зададен на Никодим: „Как може човек да се роди, когато е стар?“ е следният: Само т…

Родени ли сте свише?

Родени ли сте свише?

Родени ли сте свише?
"Истина, истина ти казвам, ако не се роди някой от вода и дух, не може да влезе в Божието царство" Йоан 3:5

 

Отговорът на въпроса, зададен на Никодим: „Как може човек да се роди, когато е стар?“ е следният: Само този, който е готов да умре за всичко в живота си, включително за правата си, за своите добродетели и за своята религия. Само човекът,  готов да приеме в себе си новия живот, който никога преди не е изпитвал (Йоан 3: 4). Този нов живот се проявява в нашето съзнателно покаяние и чрез нашата съзнателна святост.

 

„Но онези, които Го приеха …“ (Йоан 1:12). Дали познанията ми за Исус са резултат от моето вътрешно духовно възприятие или само това, което съм научил, докато съм слушал другите? Има ли нещо в живота ми, което ме обединява с Господ Исус като мой личен Спасител? Моята духовна история трябва да има в основата си лично познание за Исус Христос. Да се ​​родиш отново означава да имаш лична връзка с Исус.

 

„… ако някой не се роди отново, той не може да види Божието царство“ (Йоан 3: 3). Търся ли само доказателства за Божието царство, или всъщност признавам Неговия абсолютен суверен контрол? Новото раждане ми дава нова сила на виждане, чрез която започвам да различавам Божия контрол. Неговият суверенитет е бил факт през цялото време, но тъй като Бог е верен на Неговата природа, аз не можех да го видя, докато не получих самата Негова природа.

 

„Който е роден от Бога, не греши …“ (1 Йоан 3: 9). Старая ли се да спра да греша или наистина съм спрял? Да бъда роден от Бога означава, че имам Неговата свръхестествена сила и трябва да спра да греша. Библията никога не пита: „Трябва ли християнин да греши?“ Библията категорично заявява, че християнинът не трябва да греши.

 

Работата на новото раждане е ефективна в нас, когато не вършим грях. Не само, че имаме силата да не грешим, но и всъщност сме спрели да грешим. И все пак 1 Йоан 3: 9 не означава, че не можем да грешим – това просто означава, че ако ние се подчиняваме на живота на Бог в нас,  не трябва да грешим.

 

My Utmost for His Highest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.