ЕТИОПИЯ – Хабиба плаща тежка цена за това, че се е обърнала към Христос

64

Едва шест седмици след като предаде живота си на Христос, нашата сестра Хабиба от Етиопия трябваше да избяга от дома си и да се крие.

Молете се за Хабиба и трите й деца, които са на три, шест и осем години. Те трябваше да оставят всичко, за да следват Исус. Шест седмици по-рано, когато съпругът на Хабиба научил, че е станала християнка, той заключил всички врати и я бил с пръчки. Казал й, че трябва да умре, защото е оставила исляма. За щастие съседите й се намесили и я спасили. Хабиба беше с дълбока рана на главата и синини, и се нуждаеше от три дни лечение в болница. Хабиба приела Христос в Бокулу Бома миналия месец, след като говорила с мисионер. След това верността й към ислямските ритуали угаснала. Съпругът й ставал все по-подозрителен и я нападнал, когато хората от местната джамия потвърдили опасенията му.

  • Молете се Хабиба и децата й да намерят прибежище у Бога; нека те познаят, че Неговата вярност е техен „щит и закрила” (Псалми 91:4).
  • Молете се Хабиба да намери истински мир и радост в познаването на Исус; молете се да не се обезсърчава от гоненията, а да се укрепява във вярата си.
  • Молете се за нашите братя и сестри в Етиопия, в която, макар и да е предимно християнска страна, ислямският екстремизъм нараства.

Новини: Молете се за нашата сестра Ася Биби от Пакистан, която се готви за последното дело по обжалването на смъртната присъда за богохулство. Планирано е Върховният съд в Лахор да разгледа делото й следващия месец. Тя беше осъдена на смърт през 2010 г. и стана първата жена в Пакистан, получила смъртна присъда за богохулство. За главата й е обявена цена, а семейството й е принудено да се укрива. Молете се Ася да бъде оправдана, освободена и защитена.

64 thoughts on “ЕТИОПИЯ – Хабиба плаща тежка цена за това, че се е обърнала към Христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.