Репресии срещу стотици членове на Божия църква

0

На 100-годишнината от китайската комунистическа партия ККП предприе репресии срещу членове на Църквата на Всемогъщия Бог (CAG).

 

Според списание за религиозна свобода Bitter Winter арестите на членове на CAG са надхвърлили 400 души меж…

Репресии срещу стотици членове на Божия църква

Репресии срещу стотици членове на Божия църква

Репресии срещу стотици членове на Божия църква в Китай
На 100-годишнината от китайската комунистическа партия ККП предприе репресии срещу членове на Църквата на Всемогъщия Бог (CAG).

 

Според списание за религиозна свобода Bitter Winter арестите на членове на CAG са надхвърлили 400 души между април и юни тази година.

 

CAG се счита за ново религиозно движение и според Bitter Winter неговите членове се считат за опасни. Тя е и най-жестоко преследваната религиозна група в Китай.

 

В документ, издаден от Службата за държавна сигурност в провинция Шанси, арестите са извършени в името на поддържането на обществения ред по време на честването на 100-годишнината на ККП.

 

Под прикритието за анонимност, държавен служител в провинция Хенан коментира през Bitter Winter, че централното правителство е наредило да арестуват членовете на CAG като ключова цел при подготовката за тържеството. Най-малко 265 членове на CAG са били арестувани в провинция Хенан от средата на април до средата на юни.

 

В друг разговор, споделен с Bitter Winter, освободена християнка, която е член на CAG, обяснява, че по време на разпита е разбрала, че някои полицаи са се маскирали като чистачи и са наблюдавали къщата ѝ в продължение на три месеца, преди да бъде арестувана. Полицията също показва екранни снимки на жени, които са били обект на наблюдение. Двама други членове на CAG са я принудили да разкрие местонахождението им.

 

Полицията е извършила съвместни операции, за да арестува членове на CAG в град Баотоу, в автономния регион Вътрешна Монголия. В рамките на два дни, съобщава Bitter Winter, най-малко 70 членове на CAG са били арестувани в резултат на съвместните операции.

 

От 19 до 25 май полицията в южната провинция Гуандун арестува близо 160 членове в няколко града, включително Фошан, Гуанджоу и Жухай.

 

При друга обща операция през април са били арестувани най-малко 116 членове на CAG. Освен това от вярващите са били отнети най-малко 750 000 RMB (около 116 000 долара) църковни и лични активи.

 

Според вътрешен представител на местната власт правителството в северната провинция Шанси е предприело обединени усилия, насочени към членовете на CAG на 15 юни, което може да продължи до края на юли.

 

Към 26 юни са били арестувани 403 членове на CAG, включително 124 в град Чанчжи, 83 в град Люлян, 67 в град Джинчжун, 96 в град Линфен и 33 в град Датонг.

 

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.