plovdivПодетата кампания против Евангелските църкви в по-големите градове на България продължава. След стартирането и преди Великден в Бургас, тя еволюира по оста на общините БургасСтара ЗагораПловдив, за да достигне до сърцето на българския евангелизъм в столицата София.

Поредната атака срещу Евангелски църкви на територията на Република България бе възобновена с нов казус в Пловдив на 11 юни 2008. Новината на Пловдив24 Сектанти стъпват в бастиона на ВМРО предадена по Радио Пловдив и разпространена от Днес+, получи национално покритие в НЮЗ.БГ с краткото съобщение Пловдивчани се вдигнаха срещу строежа на евангелска църква.
 

Припомняме, че Това е втората по рода си атака срещу Евангелска църква в град Пловдив. Първата бе отправена срещу молбата на Националния християнски център с пастор Светослав Петров да разшири сградата си за започване на социална дейност през март 2008.
 

Атаката срещу Евангелските църкви в Пловдив идва ден преди началото на семинара "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура" уреден удобно в Карлово. Там се очаква да изнесе доклад и секретарката на ОКБППМН-Карлово, Нели Минчева. Специално за случая от София е командирована директорката на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св.Св.Кирил и Методий" – Десислава Пулиева, която през 2005 защити дисертация на тема: "Келтската религия и новоезичеството с келтски корени ".
 

Следва пълен списък на интернет публикациите свързани с Казуса ПЛОВДИВ. Ако имате статия по темата, която не е включена тук, моля изпратете я на: admin@evangelsko.info

14.06.2008 Митрополит Николай: Секти раздават наркотици

12.06.2008 Няма да вдигат евангелистки храм в „Тракия”. Засега

11.06.2008 Отново анти-евангелски настроения в Пловдив

11.06.2008 ДНЕС+: Пловдивчани се вдигнаха срещу строежа на евангелска църква 

11.06.2008 НЮЗ.БГ: Пловдивчани се вдигнаха срещу строежа на евангелска църква

11.06.2008 Протести срещу вдигане на евангелистки храм в “Тракия”

11.06.2008 Сектанти стъпват в бастиона на ВМРО

06.06.2008 СЕМИНАР НА ТЕМА:"ХРИСТИЯНСТВО, НЕТРАДИЦИОННИ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ И КУЛТУРА" 

06.06.2008 Семинар "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура" подготвят в Карлово

06.06.2008 В Карлово организират семинар на тема "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура"

26.03.2008 Статии срещу протестанти в Пловдив

93
SHARES
Абонирай се за всички ЕВАНГЕЛСКИ НОВИНИ: #mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

1 thought on “Казусът ПЛОВДИВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.