Семейството на индийски пастор избягва екстремистка тълпа

Семейството на индийски пастор избягва екстремистка тълпа

03.12.2019 0 By Evangelsko.info

Семейството на индийски пастор избягва на косъм от екстремистка тълпа

Пастор и неговото семейство в североизточна Индия изпаднали в трудно бягство, когато християнските съселяни успeли да отблъснат жестоката атака на екстремистите.
Тълпата, размазмахвала с мечове, тухли и пръчки за да стигне до семейството, след като бил препречен пътя на семейството до дома им в щата 
Бихар и заплашвали да ги убият.
П
резвитерът Палатингъл Джонсън се обадил за помощ, използвайки мобилния си телефон, и тълпа от около 50 християни в района на Раджасан в квартал Вайшали реагирала незабавно. Тълпата разбрала, че са по малко на брой и са избягали. Пасторът по-рано се бил обадил в полицията, но не успял да се свърже.
Молим ви, молете се Бог да утеши и защити брат Палатингал, жена му и четирите им деца.
Нападателите, които били между 
10 и 15, издигали индуистки лозунги, докато разбивали прозорци и нахлули през покрива. Семейството се барикадирало в една стая: децата се скрили под леглото, а родителите им се притиснали към вратата, докато тълпата се опитала да ги избута от другата страна.
„В този момент можех да видя смъртта лице в лице“, казва 
брат Палатингал. „Закъснение от още две минути щеше да ни коства живота. Непрекъснато скандирахме: „Има победа в Христовата кръв.“

* Прославете Бога за начина, по който се е погрижил за пастор Палатингал и неговото семейство, и за това, че Той е тяхното скривалище и ги обгражда „с песни на освобождение“ (Псалм 32: 7).
* Отдайте слава на Бог, за това, че съвършената любов прогонва страха (1 Йоан 4:18); молете се това семейство и други християни в селото да останат твърдо във вярата си.
* Молете се местната полиция да предприеме твърди действия и да арестува нападателите.

(Източник: News Morning Star)

НОВИ СВЕДЕНИЯ

С удоволствие съобщаваме за освобождаването на нашия ирански брат Ебрахим Фирузи. Той напуснал затвора в Карадж на 26 октомври, след повече от шест години в зад решетките. Той обаче е на път да предприеме двегодишно вътрешно изгнание в Сарбаз, на границата на Иран с Пакистан, въпреки че му е разрешено временно освобождаване, за да уреди някои лични дела. Първоначално осъден на една година за християнската си дейност, Ебрахим бил след това повторно обвинен и получи петгодишна присъда за обвинения, включително „действия срещу националната сигурност“. Молете се Бог да му даде издръжливост и непоколебим дух, докато се подготвя за Сарбаз.
(Източник: Middle East Concern)

Благодарете на Бог за освобождаването на нашия брат-християнин в Китай, Гоу Жонгкан, който е свързан с църквата в Чънду, Съчуан. Той е прекарал седем месеца в ареста. Гоу, който отказа да даде на властите паролите за компютъра и мобилния си телефон, вече е изпратен обратно в родния си град Баджонг в същата провинция. Нашият партньор „China Aid“ казва, че Гоу вече е прекарал десет години в затвора заради работата си в областта на правата на човека. Продължете да се молите за членове на „Църквата за ранен дъжд“ в Чънду и за презвитерите Ванг ЙиЦин Дефу и Ге Йинфен, които остават зад решетките.
(Източник: China Aid)