Псалом 46

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“За първия певец”, или “За диригента” (БЛБ’2001). На този, който ръководеше хора, бяха поверени много от…

Псалом 46

Псалом 46

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“За първия певец”, или “За диригента” (БЛБ’2001). На този, който ръководеше хора, бяха поверени много от псалмите, но това не му тежеше. Божията служба доставя такава голяма наслада, че едва ли може да ни изтощи. Пеенето на хвалебни песни е така приятно, че никога не ни е достатъчно. Несъмнено първият певец, който изпя толкова много свещени песнопения, смяташе, че колкото повече са те, толкова по-добре, тъй като му носеха голяма радост. ”Песен на Кореевия хор”. Не мога да се съглася с онези, които смятат, че Кореевите синове са написали този псалом, съдържащ всички характеристики, присъщи на творбите на Давид. Ухото ни е привикнало към особеното звучене на неговите песни, което безпогрешно се долавя и тук. Всеки специалист лесно ще открие в този псалом почерка на Есеевия син, или в противен случай всички ние дълбоко се заблуждаваме. Убеден съм, че Кореевите синове не са авторите на този химн, а само го изпълняваха. Всъщност те бяха най-подходящите певци за тези песни тъй като притежаваха ясно съзнание за греха и за Божията благодат, дарила им живот.

Трудно е да се каже дали този псалом е посветен на пренасянето на ковчега на завета от Аведаровия дом на святия хълм Сион, или на празнуването на някаква голяма победа. Няма единно мнение по този въпрос дори сред експертите. Очевидно е, обаче, че тук са възпети господството на Бога и окончателната победа на нашия Господ. Христовото възнесение, като пророчество за бъдещата победа, е специално възхвалено.”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук - www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.