Призив за молитва: Гласът на мъчениците

7

Призив за молитва

„Ние наблюдаваме вашето семейство; виждаме ви, че ходите на църква, и че се молите на вашия фалшив бог. Ние знаем, че сте неверници, и ще се разправяме с вас, както нашия свят Коран заявява…“

Скъпи Приятели на Преследваната Църква:

Какво вие бихте направили, ако получите писмо с тези думи? А ако в писмото откриете и истински куршум? Ще кажете ли на децата си? Ще напуснете ли дома си? Ще останете ли да посрещнете последствията?

Писма, като това се изпращат на християните в мюсюлманските страни (от съображения за сигурност няма да посочваме страната). Тези писма на смъртта, изпращани на християните са понякога съпроводени с истински куршуми. Посланието е смразяващо: обърни се към исляма, откажи се или ще умреш.

Милиони са вече християните, които са напуснали враждебно настроените към тях мюсюлмански страни в търсене на безопасност в съседни или развитите страни на запада. Други са напуснали техните домове в по-големите градове, намирайки убежище в околните села. Но някои са избрали да останат, молейки Бог за неговата защита.

Предизвикателствата, пред които християните се изправят в мюсюлманските страни се увеличават. В Иран, полицията нахлува в общежитията на студенти Християни. В Саудитска Арабия, полицията разбива вратата на частен дом, в който са събрани Християни и арестува всички присъстващи. В Индонезия, църкви са затваряни от правителството, ако съседи мюсюлмани подадат оплакване.

Ние (Гласът на Мъчениците) стоим зад Християните живеещи в мюсюлманските страни, които са гонени заради тяхната вяра. Наскоро изпратихме пакети с храна и неща от първа помощ на изгонените от техните домове християни, които сега живеят в отдалечени селски райони в Средния Изток. Доставихме също Библии и други християнски материали на изселените християни, живеещи в други мюсюлмански страни.

Приканваме ви да се присъедините към нас и заедно да се молим за нашите братя и сестри, живеещи в мюсюлманските страни, които всеки ден са изправени пред атаки и гонения, просто поради вярата им в Христос.

Благодарим ви за молитвената подкрепа за тези християни, които предпочитат куршума пред отричането от Христос.

За тези в окови,
Гласът на мъчениците (The Voice of the Martyrs)

7 thoughts on “Призив за молитва: Гласът на мъчениците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.