Преследваната Църква в Китай, Израел, Туркменистан

8

КИТАЙ – Внезапни проверки в домашна църква

По информация на China Aid Association, на 12 ноември, в домашна църква в град Анхуи внезапно нахлуват служители на общинското управление по обществена сигурност и на службата по вероизповедания. Служителите на реда задържат повече от 10 вярващи, като държат 5 от тях през целия ден. Длъжностните лица конфискуват още и вещи принадлежащи на църквата. Да се молим членовете на тази домашна църква да продължат да отстояват своята вяра, независимо от периодичните проверки на правителствени чиновници. Благодарим на Бог за смелостта и верността, която показват вярващите в Китай.

ИЗРАЕЛ – Църковна сграда е изгорена

Compass Direct News съобщава, че на 29 октомври, непознат подпалвач пали огън в църква намираща се в крайно-ортодоксален Еврейски квартал. Агенцията допълва, че подпалвача е нахлул в Jerusalem Alliance Church Ministry Center през прозорец в сутерена и е подпалил долните етажи на сградата. Източници разказват как “дима и шума от буйния огън са събудили 10 доброволци, които са спали в помещенията за пренощуване в сградата”. Доброволците от Дания и Съединените Щати, които са били на посещение в Израел са били закарани в близката болница, където са получили подходящо лечение. Няколко часа по-късно, пострадалите са били изписани. Щетите, които понася църковната сграда са оценени на около 85 000 долара. Благодарим на Бог, че нито един от хората не е бил сериозно засегнат от огъня. Да се молим църквата да продължи да издига Христос и да не спира да служи в този специален за всички град.

ТУРКМЕНИСТАН – Жена на пастор е принуждавана да плати неоснователна глоба

По данни на Forum 18 News, Мая Нурлиева, съпругата на затворения пастор Илмурад Нурлиев, е била накарана да плати “обезщетение” във връзка с лъжливите обвинения довели до осъдителната присъда на нейния съпруг. Мая разказва: „Трябваше да платя или те щяха да ни изгонят от дома ни”. Тя добавя, че съда, който е осъдил съпруга й, е отказал да приеме молбата му за преразглеждане на присъдата в разрешения по закон 10 дневен срок. Мая продължава: „Подадох жалба до съда и до районния прокурор, но те ми отговориха, че биха могли само да пратят решението на съда до моят съпруг, но не и до неговия адвокат или до мен”. Пастор Нурлиев наскоро бе осъден на 4 години затвор чрез подправени обвинения. Присъдата му включва „принудително медицинско лечение за да го освободи от наркотична зависимост”, но съпругата на Нурлиев и други запознати със случая твърдо отричат той да има такава. Нурлиев, който запалва светлината на Христовата църква в град Мари, Туркменистан, може да бъде изпратен в трудов лагер, където затворниците са подлагани на мъчения с психотропни лекарства. Да се молим за пастор Нурлиев, неговото семейство и църквата в Туркменистан, която преминава през тези предизвикателства. Да се застъпим за специалната Божия грижа към пастор Нурлиев и неговото семейство докато е в затвора.

8 thoughts on “Преследваната Църква в Китай, Израел, Туркменистан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.