ИНДИЯ – Християни бягат от селото си след брутално нападение

0

Християнски семейства избягаха от село в Асам, североизточна Индия, след като хиндуистки екстремисти предприеха брутално нападение срещу тях.

Трима души, сред които едно малко момиче, пострадаха сериозно, а много други бяха ранени, след като група от 100 човека, въоръжени с мечове и тояги, нахлу в село Амтола. 7-годишната Пранита Раба получи тежки наранявания в областта на гръдния кош и съсиреци в мозъка. Съобщава се, че всички християни са избягали от селото и за тях се полагат грижи в болница и в тайна къща, където са в безопасност. Домовете им са разрушени. Напрежението расте още от миналата година, когато пет семейства от рода Раба започнали да посещават църква, след като видели как техен съселянин бил изцелен от рак. Хиндуистки екстремисти са нападали новоповярвалите християни няколко пъти от декември насам. Призивите за помощ, отправени към полицията и старейшините на селото, са пренебрегнати. Единствените арестувани след нападението в Амтола през април, са двама християни: един от нападателите им е починал, след като е паднал и си е ударил главата по време на нападението. Молете се за християните в Асам. Молете се Бог да изцели пострадалите, включително и малката Пранита, и да им осигури безопасно място, където да възстановят живота си. Благодарете на Бог за тяхната смелост и вяра в условията на силна съпротива.

Новини: Продължавайте да се молите за това Бог да укрепи нашия брат в Иран, Саид Абедини. Саид, който излежава 8-годишна присъда за нарушаване на „националната сигурност”, беше заплашен, че ще бъде задържан за неопределен период от време, ако не се отрече от вярата си; обещано му е, че, ако изостави вярата си, ще бъде освободен. През септември ще се навършат три години, откакто брат Саид е в затвора. През това време той претърпя насилие и влошаване на здравето (съобщение от 21.05.14). Според иранското законодателство повечето задържани могат да кандидатстват за помилване или условно предсрочно освобождаване, след като излежат една трета от присъдата си; семейството на Саид ще кандидатства от негово име. Молете се за това те да имат успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.