Първо послание на Йоан, глава 5B

0

„Дечица, пазете себе си от идоли!“ Седем начина за справяне със съвременния идолСМАРТФОН Безспорно, смартфоните са необходими вещи, които могат да бъдат както полезни слуги, така и зли господари и много добре замаскирани идоли. Вече ясно се забелязва зависимостта от смартфоните в християнските среди. Ако се огледате по време на църковна служба, ще откриете, че…

Първо послание на Йоан, глава 5B

Първо послание на Йоан, глава 5B

„Дечица, пазете себе си от идоли!“

Седем начина за справяне със съвременния идол
СМАРТФОН

Безспорно, смартфоните са необходими вещи, които могат да бъдат както полезни слуги, така и зли господари и много добре замаскирани идоли. Вече ясно се забелязва зависимостта от смартфоните в християнските среди. Ако се огледате по време на църковна служба, ще откриете, че „цъкането” по екраните продължава, не само по време на проповедта и хвалението, но и по време на молитвите и на поклонението.
Това ни поставя в категорията „дечица” по воля, ум и посвещение.

Ако сте съгласни, че всички ние имаме проблем с постоянното следене на новините и актуализациите от нашите онлайн профили, трябва и да се съгласите, че е време да се освободим от тази наша зависимост!
Ето седем лесни и ефективни идеи как да направим това:

1. Изключете уведомленията! Решете да проверявате Facebook профила си само един път на ден, а не всеки път, когато нещо се случва в социалната мрежа.

2. Деинсталирайте приложенията за игри, с които „убивате” свободното си време! Когато преоткриете красотата и удоволствието от четенето на Библията,  книгите и списанията на хартия, ще откриете, че от хартиените копия сте научили много повече и много по-смислени и полезни неща.

3. Преценете дали наистина ви е необходимо да имате Facebook, Twitter, Pinterest и електронна поща на вашия телефон, след като ги имате и на вашия компютър, лаптоп или таблет. Оставете ги само на лаптопа и с това ще се намали до минимум стреса от непрекъснатото им проверяване.

4. Блокирайте всички рекламни съобщения във Facebook, както и съобщенията на онези „приятели”,  които ви засипват  с интернет „боклуци”.

5. Когато отивате на църква, на гости или просто решите да си почивате, активирайте режим Airplane” на вашия телефон. По този начин ще спрете всичките идващи съобщения и в същото време ще можете да снимате, да правите видео и аудио записи, и ще имате достъп до свалените библейски текстове и вашите файлове.

6. Определете си един ден от седмицата за пост от интернет и телефон.

7. Ако всичко това ви е трудно да го направите, купете си най-обикновения модел телефони (за наша радост това все още е възможно) и със сигурно ще детронирате поредния претендент за ваш идол!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.