ПАКИСТАН – Има опасения, че християнин е бил отвлечен

0

Презвитер Джудун, наш брат в Пакистан, е изчезнал миналата неделя и семейството му се страхува, че може да е отвлечен. Те са притеснени, защото Джудун е помагал на християнин, обвинен в „богохулство“; в Пакистан такива случаи предизвикват голямо напрежение. Молете се Бог да опази Джудун и да го върне обратно при семейството му. Джудун е старейшина в село Камахан, близо до Лахор. Именно там преди месец Бабу Шабаз беше обвинен, че е написал името си върху екземпляр на Корана и е скъсал страниците му. За Бабу се знае, че е християнин и е неграмотен. Семейството на Джудун казва, че е излязъл в 18 часа следобед от дома им, без да каже къде отива – след което изчезнал. Местни са претърсвали областта, но напразно. Оттогава полицията е намерила чантата и мотора му недалеч от Камахан. Бабу все още е в ареста. Според местните християни човекът, обвинил Бабу, е негов конкурент в бизнеса, мотивиран от завист. Сътрудници на Release се грижат и за двете семейства – на Джудун и на Бабу.

  • Молете се Бог да опази Джудун и неговото семейство. Екстремистите в Пакистан не правят разлика между обвинените в богохулство и тези, които ги подкрепят.
  • Молете се Бабу да бъде освободен и да отпаднат обвиненията срещу него. Молете се за него и за семейството му, да успеят да изградят живота си в безопасност.
  • Молете се за отменянето на пакистанските закони за богохулството. Молете се да има радикални промени в отношението към религиозните малцинства в Пакистан, срещу които нетърпимостта осезаемо расте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.