БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ВЕРНИТЕ МОЛИТВИ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

0

Ние вярваме в силата на молитвата, затова сме ви изключително благодарни, че сте се застъпвали за преследваното ни семейство тази година.
Молитвите ви помагат да се поддържат затворниците зад решетките, да се утешават тези, които скърбят и напомнят на онези, които страдат, че не са сами. Бог е тяхното прибежище и сила – но Той ни призовава да си сътрудничим с Него, като насърчаваме и ходатайстваме за преследваната църква.

Измина още една трудна година за християните в толкова много общности, но ние сме много насърчени от отговорените молитви и истории за нашия Бог, Който работи и в най-мрачните места.

Радваме се с брата от Чехия, Петр Ясек, който бе освободен от затвора в Судан през февруари след президентско помилване, отменило смъртна присъда за „шпионаж“. Хасан Абдурахейм и Абдулмонем Абдумала, двамата судански мъже, затворени заедно с него, бяха освободени при обжалване през май. И нашата иранска сестра Мариам Нагаш Заргаран бе освободена през август след повече от четири години зад решетките, въпреки че тя остава под строг надзор.

Молим ви, молете се за тези, които все още са задържани, включително някои, за които се молихме преди и година, като например Янг Хуа в Китай и Ася Биби в Пакистан. Помним 173-мата християни в Еритрея, които са били в затвора повече от десет години – и много други арестувани от април в акцията срещу християните, която съвпадна с нашата кампания „Молитва 173“. 20Тези ценни членове на нашето семейство представляват хилядите други, които ще прекарат Рождество далеч от семейството си, включително и малайския презвитер Реймънд Кох, който е изчезнал от февруари. Благодаря ви, че ги държите в молитвите си.

На Рождество и други религиозни празници християните могат да бъдат още по-уязвими, тъй като нападенията в страни като Египет и Пакистан са доказали. Затова, молим ви, стойте заедно с нас в молитва към Бога да постави ангелите Си около нашето преследвано семейство по света – както и ние се молим, Принцът на мира да облее сърцето и дома ви с радост на това Рождество.

* Молим ви, молете се Емануил да бъде близо до онези, които прекарват Рождество зад решетките и до тези, които са у дома.
* Помолете Бог да изпрати Своите ангели, за да защитят църквите по света, докато Го почитат. Молете се, тяхната радост и Неговата любов да преобразуват общностите, в които живеят.
* Молете се, Божията неизчерпаема любов да заобиколи нашето преследвано семейство и Неговата надежда да ги възстанови и укрепи (Псалм 33:22).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.