УГАНДА – Тийнейджъри бягат, след като са се обърнали към Христос

2

Двама тийнейджъри от Уганда се укриват, след като близките им заплашиха да ги убият, защото са обърнали гръб на исляма. Хората от семейството, което е приютило двете момчета, бяха нападнати и също се боят за живота си.

Молете се за тези две момчета и местните християни, които се опитват да ги защитят. Едното от момчетата е на 16, а другото – на 17 години. Двамата са избягали от дома си в източна Уганда, след като родителите им разбрали, че са станали християни, и ги заплашили да ги убият като „вероотстъпници“. Момчетата намериха убежище при християнско семейство в обл. Кибуку, но две седмици по-късно домът на християните беше подпален от разярена тълпа мюсюлмани, подстрекавани от бащите на тийнейджърите. Вярващият, приютил двете момчета, казва, че при пожара е изгубил всичко, което е имал, и сега се бои както за семейството си, така и за тийнейджърите. Нападателите са заплашили, че насилието ще продължи.

Миналия месец в преобладаващо мюсюлмански район в обл. Палиса въоръжени джихадисти раниха 27 християни, много от които пострадаха тежко. Изглежда са станали мишена на нападението, защото някои хора са дошли при Христос чрез проекта за отглеждане на ориз, организиран от тяхната общност.

  • Молете се Бог да закриля както двете момчета, които са се обърнали към Христос, така и християните, които се опитват да им помогнат. Молете се всички те да познаят Божията любов и да се радват в Неговата закрила (Псалми 5:11).
  • Молете се в сърцата на роднините на момчетата да настъпи драстична промяна. Молете се Бог да им Се разкрие, за да Го познаят и те.
  • Благодарете на Бог, че работи в Палиса чрез хранителните проекти на тамошната общност. Молете се Бог да дава на християните там мъдрост, смелост и закрила.

2 thoughts on “УГАНДА – Тийнейджъри бягат, след като са се обърнали към Христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.