ПАКИСТАН – Главен учител християнин нападнат от “завистливи” колеги

0

Молете се за нашият брат в Христа от Пакистан, Садик Азам, главен учител в Пенджаб, който беше тежко ранен след нападение от свои колеги.

Според сведенията, учители от държавната гимназия Пернауа, област Касур, започват да негодуват след повишаването на Садик. В началото те се опитват да го накарат да подаде оставка, а след това – да го контролират, но не успяват да го сплашат. Отношенията ескалират, когато Садик отказва искането на един от учителите да изготви подправен документ, оправдаващ двудневно отсъствие. Четири дни по-късно учители мюсюлмани се нахвърлят на Садик и започват да го ритат, удрят с юмруци и тежко раняват лявото му око. Трима учители са арестувани, но не им е повдигнато обвинение. Същевременно Садик продължава да получава заплахи. Местните медии цитират изказване на колегите му, че отказват да приемат авторитета на „чора” – унизителен термин, отнасящ се до бедните християни метачи.

  • Молете се Бог да изцели и закриля Садик, и да го направи способен да продължи работата си като главен учител
  • Молете се родителите и обществените лидери в областта, където се намира училището, да подкрепят Садик и да се противопоставят на тази дискриминация.
  • Молете се да бъде проявена справедливост както към Садик, така и към християните в цял Пакистан. Законодателната и съдебната система често показват дискриминация към християните, които са считани за граждани втора ръка.

Новини: Молим ви да продължите да се застъпвате в молитва за нашия брат от Китай, адвокатът Жанг Кай, който беше задържан, защото защитава правата на църквите в Жеджянг, изправени пред разрушение и премахване на кръстовете им (съобщение от 18.09). Сестра му Жанг Ян разказва, че домът й е бил претърсен насилствено. Молете се визитата на президента Ши Джимпинг във Великобритания да насърчи китайското правителство да подобри положението на религиозните права в Китай и да им помогне да спрат да възприемат християните като заплаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.