Опожарени домове и нападение над църква в Египет

0

Нова църковна сграда и множество домове на християни  са били нападнати в село в Египет.

 

Благотворителната организация Christian Solidarity Worldwide (CSW) съобщава, че тълпа от екстремисти е извършила нападение в Ал-Азиб в прови…

Опожарени домове и нападение над църква в Египет

Опожарени домове и нападение над църква в Египет

Опожарени домове и нападение над църква в Египет
Нова църковна сграда и множество домове на християни  са били нападнати в село в Египет.

 

Благотворителната организация Christian Solidarity Worldwide (CSW) съобщава, че тълпа от екстремисти е извършила нападение в Ал-Азиб в провинция Миня.

 

Хората в селото наскоро са получили разрешение от правителството да построят църква там, тъй като трябвало да пътуват до друго село, за да провеждат богослужения. Смята се, че около 3000 коптски християни живеят в селото.

 

CSW казва, че екстремистки членове на мюсюлманската общност от Ал-Азиб и близките села са атакували обекта, докато работници полагали основите на новата църква. Нападателите се сблъскали с полицията, която бързо се намесила, за да овладее ситуацията. Терористите хвърляли камъни и коктейли „Молотов“, които подпалили няколко къщи и добитък, принадлежащи на християни.

 

Местен източник казва, че християните в селото вече се страхуват да излязат навън. Местната полиция и силите за сигурност продължават издирването на извършителите.

 

Президентът и основател на CSW Мервин Томас коментира:

 

„Много сме наскърбени от тази последна атака в регион, който отдавна е предразположен към подобни изблици. Молим се са засегнатите в християнската общност в Египет като цяло. Подпалването на християнски домове и имоти още веднъж подчертава спешната необходимост египетските власти да приемат закона, регулиращ изграждането и обновяването на молитвени домове по начин, който гарантира правото на християните да се покланят заедно с другите. Призоваваме египетските власти да потърсят отговорност от за това нападение и да се въздържат от прибягване до срещи за помирение като заместител на върховенството на закона, тъй като те налагат несправедливи и често противоконституционни условия на жертвите на сектантско насилие и увековечаване на безнаказаността на извършителите.“

 

Д. Бирел

Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.