Избери живота!

0

Когато за първи път започнах да ходя на църква, ми беше много трудно, защото бях самотник. Докато растях, редовно се местехме от едно място на друго. В резултат на това винаги бях новото дете в училището. И докато науча имената на всички деца в клас…

Избери живота!

Избери живота!

Избери живота!
Когато за първи път започнах да ходя на църква, ми беше много трудно, защото бях самотник. Докато растях, редовно се местехме от едно място на друго. В резултат на това винаги бях новото дете в училището. И докато науча имената на всички деца в класа, беше време да се преместя отново в друго училище в чужд град.

 

Но след това станах част от Христовото семейство в църквата. И през годините изградих приятелства, които поддържам и до днес.

 

Може би си мислите: „Е, мен никой не ме познава в църквата.“

 

Какво ще кажете за следната идея? Защо не останете малко след богослужението или пък да идвате 15-20 минути преди да е започнало? Опознайте хората. Посещавайте всички богослужения всяка седмица и участвайте в малка група за молитва и изучаване на Библията. Ще научите имената на другите хора във вашата църква и ще започнете да изграждате приятелства.

 

Знам, че това не става лесно за всеки. Но ето какво трябва да помним: Бог иска да промени модела на живота ни, ако ние само Му позволим.

 

Ако сте страдали в живота си, ако някой ви е пренебрегвал, малтретирал, използвал или изоставил, съжалявам, че това се е случило. Но Бог може да поеме цялата болка, която сте преживели, и да я използва, за да помогне на други хора. Той може да ви превърне в човека, който Той иска да бъдете.

 

Вие сте обичани от Бога. Той ви обича с вечна любов. Всъщност Той ви обича толкова силно, че изпрати собствения Си Син да страда и умре за вашите грехове.

 

Когато децата на Израел бяха готови да влязат в Обетованата земя, Моисей ги предупреди: „Днес ви дадох избор между живота и смъртта, между благословиите и проклятията. Сега призовавам небето и земята да станат свидетели на избора, който правите. О, избери живота, за да живееш ти и твоето потомство!“ (Второзаконие 30:19).

 

Имате избор. Това е вашият избор, но се надявам да изберете правилно. Ще се радвате, че сте го направили.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.