Нигерия: 50 християни са изгорени до смърт в дом на пастор

27

nigeriaПсалм 94:2-3 Издигни се, Ти Съдия на земята, отдай на горделивите това, което им се пада. Господи, до кога нечестивите, до кога нечестивите ще тържествуват?

Петдесет члена на северно нигерийска църква са били изгорени до смърт в дома на техния пастор. Нападението на въоръжените мъже е само първото от серия от насилие обхванало 12 селища и оставило след себе си повече от 100 мъртви в северно нигерийската провинция Плато, регион който преди е бил извън обсега на действие на ислямистката терористична група Боко Харам и родина на многобройното мюсюлманско племе Фулани. Боко Харам са поели отговорност за нападенията и са заплашили с още повече насилие.

Говорителят на Open Doors USA, Джери Декстра заявява, че скорошната вълна от нападения бързо е превърнала Нигерия в смъртоносно религиозно бойно поле, където Боко Харам са поставили ултиматум на християните да се отрекат от вярата си … или ще умрат. Декстра споделя: „Нигерия наистина се превръща в смъртоносно поле за християните. Стотици християни са брутално убити – включително жени и деца – от Боко Харам.“ „По-рано тази седмица, от Боко Харам са заявили, че всички християни трябва да се обърнат към исляма или ‘те никога вече няма да имат мир.’ Тяхната цел е да превърнат Нигерия в страна управлявана и доминирана от законите на шариата.“

Да се молим за защитата на християните в Нигерия. Да се молим за тези, които са загубили близките си в нападенията, както и за физически и емоционално наранените. Да се молим членовете на Боко Харам да достигнат до спасителната вяра в Княза на мира – Исус Христос.

27 thoughts on “Нигерия: 50 християни са изгорени до смърт в дом на пастор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.