Пакистан може да осъди на смърт християнче, болно от синдрома на Даун

0

11-годишно пакистанско християнско момиче, болно от синдрома на Даун, е обвинено в богохулство и може да получи доживотна или смъртна присъда, съобщава в. „Кориере дела сера“, цитиран от БТА.

Рифта Масих е била арестувана в село Мехрабади, близо до столицата на Пакистан. В селото живеят доста пакистански християни.

Съселянин на Рифта подал сигнал в полицията, че момичето е скъсало и изгорило няколко страници от Нурани Каида – наръчник за четене и осмисляне на Корана. Първоначално полицията не обърнала внимание на обвинението.

В нощта на четвъртък срещу петък обаче разгневени мюсюлмани се събрали пред къщата на момичето и полицията се намесила и го отвела в участъка. Пакистанската организация за защита на правата на пакистанските християни обяви, че обвиненията срещу момичето са скалъпени.

Организацията съобщи, че след ареста на Рифта ислямски екстремисти отправили заплахи срещу християните от нейното село и 300 души били принудени да избягат от домовете си.

Пакистанският президент Асиф Али Зардари е наредил разследване на случая.

Да се молим за Божията защита над Рифта и другите християни от нейното селище, както и за справедливо разследване. Да се молим гласовете на мъчениците християни от 21 век да достигат до все повече хора в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.