НИГЕРИЯ – Не спират жестоките нападения над християните

0

НИГЕРИЯ – Не спират жестоките нападения над християните

Преди две-три седмици бяха убити 30 вярващи от ислямските бойци от племето фулани, които изгориха 200 къщи. Сега 50 други са убити, като 100 са отвлечени от домовете си, които са били изгорени до основи.

Молим ви молете си за християните от щат Кадуна в Нигерия, които преживяват безмилостни гонения.

За нашите братя и сестри няма спокойствие. В неделна вечер, която можеше да бъде тиха, пристигат въоръжени мъже в камиони и започват да стрелят на месо. Нахлуват от къща на къща, убивайки хора, подпалвайки домовете им. Един от живущите разказва: “Домовете на [роднините на] майка ми бяха изравнени със земята и един от моите братовчеди беше изгорен жив в къщата им. Не можем да се свържем с някои от роднините си. Господи, моля те, това е твърде много.”

Сега, на 24 март, бойците атакуваха 10 общества с предимно християнско население в област Гиуа, щат Кадуна. Загинаха 50 души наши братя и сестри и 100 бяха отвлечени, като не се знае кога ще бъдат видяни отново, а заедно с домовете са изгорени и църковни сгради. Един от жуивушите, Нуху Мусам разказва: “Те не позволиха дори телата да бъдат погребани, тъй като застреляха от опечалените хора и тези, които се върнаха в селата, за да извършат погребенията на убитите.” Жени и деца са сред убитите.

Знам, че Сатана приспива сърцето ни за хора, които живеят далеч от нас. Но това не е чужд народ. Това е нашият народ, истинското ни семейство. Нека да подкрепим нашите братя и сестри с всекидневна и пламенна молитва.

“Молете се за нас да оцелеем след тези нападения от бойци и бандити, – казва Муазу Гоги. “… Властите са наясно с убийствата и разрухите на ‘тези фулански терористи и въоръжени бандити, но не са способни да опазят народа.”

Брат Лео Озги, църковен ръководител, съобщава, че други 45 души са отвлечени от шест села в щат Нигер.

(Източник: Morning Star News)

* Молете се на Бог за мир и утеха на всички опечалени и чиито близки са отвлечени в Нигерия.

* Молете се всички отвлечени сега и преди от терористите да бъдат освободени и да се съберат отново със семействата си.
* Молете се Бог да задвижи мощната Си ръка и да спре дългогодишното насилие в Нигерия било чрез властите или по-друг начин.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Китайският уличен проповедник, Чен Уеншенг, беше освободен в края на март след 15-дневно затваряне.

“Благодаря на Бога, Който ми даде възможност да проповядвам евангелието на открито, да споделя благовестието в общинския арест в Хенгянг, където полицията ме задържа за седем дни и след това да изява евангелието в общинския център за наркозависими за осем дни” – казва той. “Благодаря на Бог, Който ме доведе невредим у дома тази сутрин, слава на Бога! Скъпи приятели, моля ви, издигнете в молитва тези, които чуха благовестието.”

Чен в момента отново проповядва по улиците, както обикновено.

* Благодарете на Бога и се молете за служението на Чен.

(Източник: ChinaAid)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.