Преследваната Църква в Пакистан, Нигерия, Иран

ПАКИСТАН – Двама християни са убити

Двама християни, които са били арестувани и обвинени в богохулство са убити на 19 юли в град Файсалабад, Пакистан, според източници на VOM. Рашид и Саджид са били нападнати и убити от млад мюсюлманин, докато са се предвижвали от съда до автомобил на полицията. След тяхното убийство, разгневени християни и мюсюлмани започват да хвърлят камъни помежду си по улиците, и едно християнско момче е ранено. Полицията използва сълзотворен газ за да въдвори ред. Рашид и Саджид са били обвинени в разпространение на брошури “срещу исляма и Мохамед.“ “(Няма) свидетелства, че тези двама братя са разпространявали (литература) срещу исляма,“ уточняват източниците на VOM. Нека да се молим за семействата на Рашид и Саджид и за защитата на християните в този район, включително и за служителите на VOM. Да се молим за спадане на напрежението между християни и мюсюлмани, както и за подходящо държание на християните, което да прославя Бога.

НИГЕРИЯ – Осем убити след сектантско насилие

На 13 юли, избухва насилие между мюсюлмани и християни в Източна Нигерия. Пред агенция Франс-Прес (АФП), комисар Алиу Муса от полиция на щат Тараба посочва, че ”Осем души са убити а други четиридесет са сериозно ранени по време на насилието, при което шест джамии и една църква са изгорени.” Местен наблюдател коментира пред АФП, че насилието е причинено поради “изграждането на джамия в щаба на полицейското управление.” Събралата се група християни се противопоставили на строителството и съборили сградата. Мюсюлманите отговорили, като нападнали близката църква, което от своя страна породило насилието между двете страни. Да се молим за мир и свидетелството на истинските вярващи в Нигерия да привлече едновременно и номиналните християни и техните мюсюлмански съседи към лични взаимоотношения с Христос.

ИРАН – Християни в строг тъмничен затвор

Али Голхин, Ирански Християнин, е бил държан при строг тъмничен режим в Техеранския затвор, откакто е бил арестуван в родния си град Варамин, според информация на Farsi Christian News Network (FCNN). След много седмично апелиране към властите, на 17 юни, на бащата на Али е позволено да посети сина си. Според FCNN, ”Бащата на Али споделил, че се е отчаял, когато видял сина си да ’плаче неудържимо’ в очевидни болки.” Източниците твърдят, че към Али са се отнасяли жестоко по време на разпитите, понеже той страда от ”слабост и болки в стомаха.” Правителството на Иран не е повдигнало наказателно обвинение към Али, и не са назначавани адвокати за неговата защита. Агенцията допълва още, че “Съпругата на Али е била предупредена да не посещава църквата и й е казано, че ще може да преговаря с властите за освобождаването на Али, единствено ако се обърне към исляма.” Молим ви да се молите за освобождението на Али. Да се молим Бог да поддържа него и семейството му, и свидетелството на Али да укрепи вярата и на други вярващи.

6 thoughts on “Преследваната Църква в Пакистан, Нигерия, Иран

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.