Гневна тълпа атакува църква

0

Миналата неделя тълпа от около 600 души нахлува в църквата Mercy Gate в Шри Ланка, като иска прекратяване на всички религиозни дейности и затваряне на църквата. Тълпата заплашва пастира със смърт, ако богослужението не спре. Един от вярващите е бил …

Гневна тълпа атакува църква

Гневна тълпа атакува църква

Гневна тълпа атакува църква
Миналата неделя тълпа от около 600 души нахлува в църквата Mercy Gate в Шри Ланка, като иска прекратяване на всички религиозни дейности и затваряне на църквата. Тълпата заплашва пастира със смърт, ако богослужението не спре. Един от вярващите е бил нападнат и в крайна сметка хоспитализиран поради нараняванията си. Служителят на местния полицейски участък, както и около 20 други служители, които присъстват на мястото, казват на гневната тълпа, че нямат законово основание да затворят църквата. Тъй като липсва такова основание, полицаят посъветва тълпата да напусне.

 

Тълпата включва 60 будистки монаси, които отказват да напуснат, преди да успеят да огледат църквата. Пастирът отказал да им позволи да огледат църквата по-рано, но след уверение от отговорния служител, че няма да навреди нито на него, нито на паството, пастирът го позволява. След като приключват с огледа, монасите разпитват пастира за религиозните дейности, които се извършват в църквата. След като монасите получават нужните отговори, те излизат при тълпата отвън и обявяват, че църквата е незаконна. Тълпата се разотива малко след това.

 

По-късно същата вечер пастирът отишъл в полицейския участък, за да подаде жалба срещу тълпата и будистките монаси, които я предвождат. Той бил извикан в участъка във вторник за разследване и полицията разследва случая. Има много примери на антихристиянски тълпи, които проявяват насилие, но за щастие полицаят, отговарящ за местния полицейски участък, изиграл важна роля в поддържането на мира в църквата. Молим се полицията да продължи това отношение на усърдие в своето разследване.

 

Източник: International Christian Concern

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.