Неемия, глава 6

0

НЕПРОБИВАЕМ, НЕУМОРИМ И ЦЕЛЕУСТРЕМЕН „Човек като мене бива ли да бяга?“ Неемия 6:11 Чудя се как Неемия е останал несломен? Как едновременно с полагания непосилен труд за възстановяване на Ерусалимската стена е устоявал и на непрекъснати провокации, атаки и притеснения, които са целели спирането на строителството. Атакували от всички страни.Отвън са го заплашвали яростни врагове…

Неемия, глава 6

Неемия, глава 6

НЕПРОБИВАЕМ, НЕУМОРИМ И ЦЕЛЕУСТРЕМЕН

Човек като мене бива ли да бяга?
Неемия 6:11

Чудя се как Неемия е останал несломен?
Как едновременно с полагания непосилен труд за възстановяване на Ерусалимската стена е устоявал и на непрекъснати провокации, атаки и притеснения, които са целели спирането на строителството.

Атакували от всички страни.
Отвън са го заплашвали яростни врагове и зли противници. Присмива ли са се, клеветили са го, заплащали и са искали да го унищожат.

От вътре, израилтяни живеещи в компромиси и в съюз с враговете, са разнасяли зловредни слухове и са изнасяли поверителна информация.

Духовни самозванци са го заплашвали с „пророчества“ за да му внушат страх и „добронамерени“ съветници са му предлагали да се скрие, за да се откаже от делото с което се е захванал.

О, да беше само това, здраве му кажи!

До като Неемия е давал всичко от себе си за да бъде възстановена стената и защинен Ерусалим, други, са се възползвали да трупат богатства на гърба на изнурените строители и са създавали напрежение и брожение.

Ситуация е била ужасна!

Как Неемия е останал непробиваем за атаките, неуморим за работата и целеустремен в благородното дело е въпрос за един милион в състезанието „Остани вдъхновен“.

Неемия не е бил единствен. Зная за такива герои на вярата и служението в миналото, но познавам такива герои и днес – неуморими, неустрашими и целеустремени.
Врагът може да ги откаже.
Трудностите не могат да ги уплашат.
Работата не може да ги умори, нито цената, която трябва да платят за да изпълнят призванието си, да ги обезсърчи.

Те са приели призванието си от Бог и не чакат признание от човеците, за това смятат щетата за печалба, трудът си за удоволствие и немощта в плътта си, за сила в Господа.

А вие за какви ги смятате – луди за връзване, наивници за използване или герои за следване?

„Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.“ Рим.8:18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.