Нападение над християнско училище в Пакистан

0

Global Passion School функционира от 2018 г. и предлага безплатно обучение на християнски младежи в провинция Пенджаб в Пакистан. Миналия петък четиринадесет въоръжени нападатели са влезли с взлом в християнското училище, повредили са превозните сре…

Нападение над християнско училище в Пакистан

Нападение над християнско училище в Пакистан

Нападение над християнско училище в Пакистан
Global Passion School функционира от 2018 г. и предлага безплатно обучение на християнски младежи в провинция Пенджаб в Пакистан. Миналия петък четиринадесет въоръжени нападатели са влезли с взлом в християнското училище, повредили са превозните средства и са измъчвали учениците и учителите. Нападателите възнамерявали да изнудват училището за пари, което се случва всеки месец.

 

На училищните служители са дадени два дни да съберат парите, в противен случай нападателите щели да се върнат и да ги убият. Преди да тръгнат, те нападнали учениците, малтретирали женския персонал и повредили превозните средства на паркинга.

 

Във видео, публикувано в социалните медии, директорът на училището илюстрира опасната реалност да си християнин в Пакистан. Той пише:

 

„Много от нашите религиозни и политически лидери, докато посещават други страни, казват, че малцинствата и християните са в безопасност в Пакистан. След това, което ни се случи днес, никога няма да могат да кажат това. Нашият охранител дори не може да ходи. Нашата християнска общност е заплашвана и принудена да мълчи."

 

Той продължава да коментира преследването от страна на местната общност „Няколко души сред мюсюлманската общност винаги са се опитвали да ни спрат да се молим. Искаме да се отнасят към нас еднакво. Моля ви, молете се за нас.”

 

Правосъдието се раздава бавно, когато става дума за вярващите в Пакистан. Само трима от четиринадесетте мъже са арестувани. Точно както описва директорът, Пакистан не е приятелско място за християните, тъй като те са подложени на насилие и малтретиране в цялата страна. Молим се за нашето християнско семейство в Пакистан.

 

Източник: International Christian Concern

Снимка: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.