Мюсюлмански водач се обръща към Христос

Мюсюлмански водач се обръща към Христос

13.09.2020 0 By Evangelsko.info

Мюсюлмански водач се обръща към Христос

Източници: Mohabat News, VOM Canada

Кюрдистанската новинарска агенция Rudaw съобщава, че на 1 април мюсюлмански водач се е обърнал към християнството. Потвърждавайки тази новина, официален представител на Министерството на вероизповеданията на Иракски Кюрдистан съобщава, че Фатва* комитетът на тяхното министерство е решил да не екзекутират тези, които се обръщат от исляма към която и да е друга религия. Иранските медии също отразяват тази новина.

Новинарския уеб сайт Бултаннюз, свързан с иранските тайни служби съобщава, че дъщерята на друг мюсюлмански водач в Ербил (Иракски Кюрдистан) също се е обърнала към християнството заедно със своя съпруг. Следното изявление е било включено в новинарската статия: „От известно време насам, чрез работата на мисионерите в Иракски Кюрдистан, много хора си променят религията …. Правителството на Иракски Кюрдистан не реагира на действията на мисионерските организации, и като резултат, обърналите се към християнството са успели да проведат четири конференции в тази област.“

Млади хора в други мюсюлмански страни също проявяват интерес да научат повече и да приемат Христос за техен Спасител. Миналата година, друг уеб сайт Jahan-News, съобщава, че детето на ирански посланик в чужда страна се е обърнало към християнството и не е искало да се върне в Иран. Както се оказва, привличането на младежите мюсюлмани към християнството става все по-очевидно.

Докато вярващи в други части на Ирак са все още обект на преследване, можем да бъдем благодарни на факта, че Бог видимо работи в тази част на света. Нека тези нови обръщенци да преживеят Неговата протекция и благословение докато стават силни във вяра и смели в свидетелстване.

Да се молим Бог да продължи да прави път между всички етнически групи в Ирак, включително между техните младежи, които искрено търсят истината и отговорите на сложните житейски въпроси.

* Ислямски религиозен орган тълкуващ закона и издаващ юридически правила регулиращи отделни аспекти на живота